оросяване на мозъка при възрастни
Време за четене: ... минути
4.1
(18)

Днес ще дадем полезни съвети за по-добро оросяване на мозъка при възрастни. Запознайте се с тях и ги приложете на практика, за да се радвате на отлично мозъчно здраве.

Препоръки за още по-добро оросяване на мозъка при възрастни

Изпълняване на кардио упражнения

Освен за сърцето, аеробните тренировки са полезни и за мозъка. Изследване, публикувано в сп. Artery Research, посочва, че те увеличават мозъчния кръвоток и понижават мозъчно-съдовото съпротивление при жени в менопауза. На база на резултатите учените достигат до заключението, че редовните кардио упражнения, сред които е и ходенето, помагат за подобряване на кръвоснабдяването на мозъка при хора над 50 години.

Прием на храни, които насърчават мозъчния кръвоток

Както посочва статия, публикувана в сп. Nature Reviews Neuroscience, храненето има ключова роля за по-доброто мозъчно здраве и когнитивната функция. Авторите на публикацията препоръчват да се увеличи консумацията на храни, които стимулират кръвообращението на мозъка. Примери за такива са:

  • киноа, кафяв ориз, овес, ечемик, ръж
  • сьомга, сардини, авокадо, зехтин, орехи, тиквени семки
  • боровинки, ягоди, цитрусови плодове
  • домати, зеле, броколи, спанак, аспержи
  • яйца

Без пушене, наднормено тегло, затлъстяване и стрес за още по-добро оросяване на мозъка при възрастни

Тютюнопушенето, излишните килограми и стресът са сред най-големите врагове на мозъчното здраве.

Според изследване, публикувано в Journal of Pharmacological Sciences вредните вещества в тютюневия дим понижават нивото на азотен оксид в организма. Това на свой ред влошава мозъчния кръвоток и ускорява развитието на Алцхаймер. Що се отнася до наднорменото тегло и затлъстяването те са сочени като основни рискови фактори за развитие на мозъчно-съдови заболявания. Високият индекс на телесна маса (ИТМ) е свързан с недостатъчно кръвообращение на мозъка и носи силен риск от инсулт. Това показва проучване, намерило място на страниците на сп. Clinical Autonomic Research. По отношение на стреса, в публикация на сп. Frontiers in Neuroscience се отбелязва, че той увеличава опасността от заболявания на мозъчното кръвообращения.

Подобряване на когнитивните функции

Усилването на паметта и поддържането на любопитството към живота са от огромна полза за подобряване притока на кръв към мозъка. Така се създават нови връзки между невроните и се намалява опасността от мозъчни заболявания и умствени увреждания. Едни от най-добрите мозъчни тренировки са решаването на ребуси и кръстословици, и ученето на нов език.

Природно средство за оптимално оросяване на мозъка при възрастни

Приемът на универсалният съдов протектор Ентан / Entan® доказано помага на възрастните хора да подобрят оросяването и работата на мозъка. Това е първият природен продукт у нас, който съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, които благоприятстват цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове).

Благодарение на съчетанието на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин, природният продукт:

В резултат на комплексното действие се засилва мозъчния кръвоток. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.1 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: