храни за добра памет и концентрация
Време за четене: ... минути
5
(6)

За щастие, има и храни за добра памет и концентрация. Ще ви ги разкрием в редовете по-долу. А вие не пропускайте да се насладите на ползите им.

Най-благоприятните храни за добра памет и концентрация

Храни с високо съдържание на витамин Е

Витамин Е е мощен антиоксидант, който помага на тялото да се предпази от свободните радикали в околната среда. Предпазва тъканите от дегенерация и допринася за оптималната функция на редица органи, включително мозъка. Доказано забавя когнитивното стареене и намалява риска от деменция, като поддържа централният орган на нервната система с до 9 години по-млад от биологичнта му възраст.

За да получите необходимата дневна доза от това вещество, приемайте повече ядки, семена, пълнозърнести храни, овес и соя.

Храни, богати на железо – едни от най-полезните храни за добра памет и концентрация

Изследване, публикувано в Journal of Nutrition, предупреждава, че диетата с ниско съдържание на желязо води до намаляване на когнитивните способности. От проучването става ясно, че участниците, които са спазвали хранителен режим, богат на този минерал, имат по-добри реакции, контрол над ситуацията и способност за вземане на решения.

Подобрете интелектуалните функции на главния мозък (памет, внимание и т.н.) с помощта на храни като леща, спанак, месо и риба.

Високопротеинови храни

Червеното и птичето месо, рибата, яйцата, ядките, семената и млечните продукти са богати източници на протеин. Това е вещество, от което мозъкът се нуждае, за да изпълнява пълноценно функциите си. Специалистите са категорични, че приемът на 30 г протеин на закуска е най-добрият начин за сутрешно активиране на мозъка. Избягвайте прекалено мазното месо, тъй като то може да повиши холестерола.

Цитруси

Както е добре известно, цитрусовите плодове са богати на витамин С (аскорбинова киселина). Това вещество е мощен антиоксидант и има способността да забавя стареенето на невроните. Освен това е важно за работата на нервната система и мозъка. За да се възползвате от ефекта му, консумирайте повече портокали, мандарини, лимони и лайм.

За още по-силен ефект от посочените храни за добра памет и концентрация опитайте…

Ползите на Гинко билоба за подобряване на мозъчната дейност са известни от векове. Така че побързайте да си осигурите приема на това лечебно растение. Оптимално количество високопречистен екстракт от Гинко билоба се съдържа в натуралния продукт Ентан / Entan®. За максимален ефект съставът на Ентан е обогатен с проантоцианидин – един от най-мощните антиоксиданти, познат на човечеството.

Освен на когнитивните функции Ентан влияе положително и на кръвообращението на мозъка. В качеството си на универсален съдов протектор осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове.
Ентан е не само ефективен, но и безопасен продукт. Не предизвиква нежелани ефекти като дразнене на стомаха. Подходящ е за продължителен прием. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: