Въпроси за Ентан

Може да потърсите отговори на въпроси за Ентан, който Ви интересува. Ако не откривате отговор на въпроса си, пишете в коментарната форма и ние ще Ви отговорим в най-кратки срокове.

Какво съдържа Ентан?

Една капсула Ентан съдържа 80 мг проантоцианидин и 40 мг стандартизиран екстракт на Гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони.

Как действа Ентан?

Ентан подобрява кръвоснабдяването на ретината, крайниците, ушите и мозъка. Заздравява колагена и еластина. Укрепва стените на кръвоносните съдове. Има противовъзпалително действие. Ускорява циркулацията на периферната кръв и лимфата. Предотвратява слепването на тромбоцитите, подобрява течливостта на кръвта и не позволява запушването на съдовете. Доставя необходимите кислород и хранителни вещества. Освен това Ентан притежава мощно антиоксидантно действие и по този начин предпазва съдовете и клетките от увреждщото действие на свободните радикали.

Колко дълго време да приемаме Ентан при разширени вени?

Хроничната венозна недостатъчност е заболяване, което прогресира под влияние на рискови фактори – диабет, увеличен холестерол, наследствена обремененост и др. За да спрем задълбочаването на заболяването и неговите усложнения е добре да се приема Ентан минимум 3 месеца в дозировка 3 пъти по 1 растителна капсула дневно и да се продължи лечението целогодишно в дозировка 2 пъти по една капсула дневно.

Как да приемаме Ентан при хемороиди?

Хемороидите са заболяване, което протича с тежки, болезнени кризи и кръвоизливи. При остра криза дозировката на Ентан е 3 пъти по 2 капсули дневно след храна за 4-5 дни до отзвучаване на симптоматиката. След това се продължава с доза 3 пъти по 1 капсула на ден. Лечението се съчетава с хладки бани на седалището и диета, богата на фибри, които да предпазят от запек и напъване при изхождане, което би провокирало кръвоизливи.

Как действа Ентан на вените?

Ентан има венотоничен ефект:

Повишава венозния тонус
Веноконстриктивно действие
Действа антиексудативно върху перивенозната тъкан

Има ли проучване в България за ефекта на Ентан?

През 2010 г. в Клиниката по хирургия и ангиология МУ – София, под ръководството на проф. Захариев. Изводи от група пациенти с хронична венозна недостатъчност (ХВН) втора и трета степен, приемали Ентан 3 пъти по 1 капсула дневно за 2 месеца:

Ентан е ефективен при ХВН
Ентан повлиява благоприятно всички симптоми на ХВН
След двумесечно лечение симптоматиката по СЕАР се облекчава 54%
Отокът се повлиява 100%
Ентан трябва да се прилага в адекватна дозировка и достатъчно време

Изводи от група с ХАНК, приемали Ентан 3 пъти по 1 капсула дневно за 2 месеца:

Ентан е ефективен при клаудикацио интермитенс (периодично накуцване)
Брахио-стъпалния индекс се нормализира при всички пациенти с изключение на един
67% са с подобрено извървяно разстояние
Облекчава болката при покой при всички пациенти – 100%

Има ли странични ефекти?

Ентан е практически безвреден. При едновременно приложение с противосъсирващи средства (aнтикоагуланти) Ентан потенцира (усилва) техния ефект.

Кога да приемаме Ентан?

Нарушено кръвоснабдяване на ретината
Хронична венозна и лимфна недостатъчност на долните крайници
Периферни съдови заболявания, диабет, синдром на Рейно и др.
Световъртеж, шум в ушите
Постоперативен и посттравматичен оток
Мозъчна атеросклероза и състояния след инсулт
Влошена памет и концентрация

Как да приемаме Ентан?

Стандартната дозировка на Ентан е по 1 растителна капсула 3 пъти дневно, след хранене. Според индивидуалното състояние, придружаващи заболявания и прием на други лекарствени средства, дозировката може да се адаптира.

Колко дълго време да се приема Ентан при диабетна ретинопатия?

Диабетът е хронично заболяване с множество увреждания на кръвоносните съдове на очите, бъбреците и на крайниците. Тези увреждания водят до тежки и необратими последици като слепота, бъбречна недостатъчност, ампутация на пръсти на крайници. За да се предпазим от тях или за да лекуваме вече настъпили промени в съдовете е необходимо да приемаме Ентан 2-3 пъти дневно по 1 капсула години наред, практически цял живот.

Може ли да се използва Ентан при бременни?

Ентан е природен продукт с изключителни данни за безопасност. Няма направени проучвания с бременни и затова препоръчваме веднага след раждането да се започне лечение по описаните схеми на приложение в зависимост от симптоматиката.

Как действа Ентан на артериите?

Ентан има артериален вазодилатиращ ефект:

Намалява артериалния спазъм
Стимулира секрецията на озотен оксид от ендотела и разширява артериолите
Стимулира продукцията на ендотел-освобождаващ релаксиращ фактор

Как действа Ентан на капилярите?

Има капиляротоничен ефект и подобрява микроциркулацията
Намалява капилярния пермеабилитет и чупливост, нормализира капилярната резистентност
Предотвратява увреждането на базалната мембрана на ендотелните клетки
Засилва лимфната микроциркулация намалява отока

Има ли научни доказателства за Ентан?

Съставките на Ентан са едни от най-задълбочено проучените природни продукти в света. Има стотици научни изследвания, доказващи техния положителен ефект при различни болестни състояния като: ретинопатии от различен произход; разширени вени, лимфедем, хемороиди; мозъчен инсулт, отслабване на паметта и концентрацията; шум в ушите и световъртеж; инфаркт.

Как да съхраняваме Ентан?

На сухо място, недостъпно за деца, при температура под 25 С.

Каква е цената на Ентан? /промоции/

Цената на Ентан в аптечната мрежа варира между 15 и 17 лв за 30 капсули (септември 2022 г.), а в онлайн магазина на Борола – momo.bg често има промоции, от които може да се възползвате с отстъпка.

От къде можем да закупим Ентан?

Всички аптеки в страната зареждат Ентан и може да се закупи от там. Борола разполага и с онлайн магазин – momo.bg, на който може да поръчате продукта и да се достави на указания от вас адрес в рамките на 2 работни дни.

Ентан баннер
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
261 Коментарa
Най-нови
Най-стари Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари