помощ при световъртеж
Време за четене: ... минути
5
(2)

Помощ при световъртеж – когато всичко около вас се върти, ушите ви бучат, а коленете са слаби, да, знаем това чувство. В статията ще откриете ефективни средства срещу световъртеж, които ще ви осигурят нужния баланс и равновесие.

Помощ при световъртеж – всичко, което може да опитате

Преди всичко, съветваме ви да подходите с внимание, ако внезапно почувствате замайване. А, за да не се нараните при падане или евентуален припадък, по-добре седнете или легнете незабавно някъде. За да си гарантирате, че кръвта тече обратно бързо към сърцето, в легнало положение може да повдигнете краката си на стол.

В забързаното ежедневие, много от нас са склонни да забравят да пият достатъчно вода. Всъщност, понякога настъпва внезапен пристъп на световъртеж, поради липса на течности. Когато тялото получава твърде малко течности, кръвният поток се забавя. Това от своя страна води до липса на кислород и хранителни вещества, което често се придружава и от проблеми с кръвообращението. Ако искате да спрете виенето на свят, изпийте чаша вода с нормална температура. Пийте поне 2 литра течности дневно!

  • Помощ при световъртеж с храна

Нередовният или изобщо липсващ прием на храна също може да причини замайване. Липсата на енергия води до спад в нивата на кръвната захар, което наред с други неща причинява и световъртеж. Следователно, редовният прием на храна е от съществено значение. Ако сте излезли от вкъщи и имате пристъп, то прибегнете до храни с високо съдържание на захар – шоколад или пък натурален сок. Те ще подобрят състоянието ви, защото захарта от тях отива директно в кръвта.

  • Помощ при световъртеж – излезте на свеж въздух

Ако тялото ви не получава достатъчно кислород, то това може да отключи световъртеж. Така, че подишайте чист въздух. Ако пък стоите в една стая в продължение на часове, то проветрявайте я за около 3 минути на час. Движението и дълбокото дишане наистина стимулират кръвообращението, така че погрижете се за тялото си да абсорбира кислорода още по-добре.

  • Помощ при световъртеж с джинджифил

Замаяността често е придружена и с гадене. Така че е добре да имате джинджифил у дома. Той стимулира кръвообращението в мозъка и чувството за виене на свят изчезва – обелете парченце джинджифил и го сдъвчете.

  • Вземете контрастен душ

За да предотвратите неприятните пристъпи на световъртеж, препоръчваме да започвате деня си с контрастни душове. Това тренира кръвоносните съдове и задвижва кръвообращението – направете ги с желаната от вас продължителност, без да прекалявате. Най-добре започнете душовете, като редувате на всеки 40 секунди топла вода, 20 секунди студена вода.

  • Помощ при световъртеж с фокусиране

Всеки, който страда от световъртеж по време на пътуване с кола или пък плаване с лодка, трябва, ако е възможно – да гледа напред по посока на движението и да фиксира очите си върху една точка в далечината. По този начин, вестибуларният апарат има възможност да се синхронизира с очите и да избегне чувството на световъртеж. Същото важи, ако засегнатите имат нарушения в равновесието.

Това бяха част от нашите бързи съвети за справяне със световъртежа, към които винаги може да прибегнете, ако той се появи и при вас.

Помощ при световъртеж с природно средство

Ентан / Entan® – това е средството, което се бори срещу световъртежа и шума в ушите, благодарение на своята комбинация от естествени биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Формулата му съчетава биофлавоноидни съединения – терпин лактони, флавон гликозиди и проантоцианидин, които повлияват тези състояния. С отлична поносимост, напълно безопасен и подходящ за продължителна употреба. А, иновативната му фармацевтична форма, растителни капсули (VGcaps) го превръща в точният избор също за вегани и вегетарианци.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: