биофлавоноиди
Време за четене: ... минути
5
(2)

Ползите за здравето от употребата на биофлавоноиди са многобройни. Те представляват голяма група мощни фитохимикали, познати още като флавоноиди и биофлавини.
Съдържат се в по-голямата част от плодовете, зеленчуците и в някои билки. Смята се, че най-добър е ефектът им за кръвообращението и за правилното функциониране на съдовата система. Нека видим защо!

Биофлавоноиди – какво представляват тези съединения?

Биофлавоноидите са над 5000 полифенолни съединения с мощно антиоксидантно действие. Ползите им за човека се дължат основно на тяхната биохимична активност. Те снабдяват тялото с много вещества с висока концентрация, които благоприятстват дейността на всяка клетка в човешкия организъм.
Биофлавоноидите усилват ефекта на витамин C като инхибират разпада му в организма. В действителност тези съединения се съдържат в голяма част от храните, богати на витамин C, което обяснява и синергичното им действие. Все пак няма нищо нелогично в създаденото от природата.

Биофлавоноиди – какви са ползите им за здравето на кръвоносните съдове?

Особено благоприятен е ефектът им върху кръвоносните съдове. Биофлавоноидите намаляват тяхната крехкост и повишават устойчивостта им.

При варикоза

Състоянието варикоза, познато още като разширени вени, се развива когато се създадат предпоставки за нарушаване на циркулацията на кръвта. Едни от най-неприятните последици от разширени вени е усещането за болка, подуване и тежест, което най-често засяга долните крайници.
Биофлавоноидите укрепват стените на кръвоносните съдове и намаляват подуването, болката и дискомфорта при разширени вени.

При хемороиди

Този здравословен проблем се развива вследствие на повишаване налягането във вените в долната част на правото черво. Хемороидите създават сериозен дискомфорт и могат да бъдат дори болезнени. Но биофлавоноидите са едни от най-добрите натурални средства за превенция и облекчаване на хемороиди. Проучвания потвърждават благоприятният им ефект върху микроциркулацията, капилярната устойчивост и тонуса на съдовете.

При синини

Всеки човек се е сблъсквал с подобен проблем. Някои хора обаче са по-предразположени към образуването на синини. Обикновено при някаква травма или нараняване се стига до нарушаване целостта на кръвоносните съдове близо до повърхността на кожата. Това предизвиква образуването на т.н. синина, придружена от болка.
Действието на биофлавоноидите е насочено към заздравяване на капилярите. Тези природни съединения предотвратяват образуването на синини и забързват процеса на заздравяване на засегнатите съдове.

Най-добрите източници на биофлавоноиди!

Пълен набор от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове се съдържа в продукта Ентан / Entan®. Ефектът на този природен продукт е върху цялото съдово дърво. Ползите се дължат на високото качество флавоноидни съединения, извлечени от листата на Гинко билоба. А ефектът се подсилва още повече заради комбинацията им с един от най-мощните познати на човека антиоксиданти – проантоцианидин.
Извлечените от растението Гинко билоба вещества (флавон гликозиди, рутин, терпин лактони, биофлавони, антоциани и витамин С) улесняват преминаването на кръвта из целия организъм като по този начин се повишава достъпът на кислород и хранителни вещества до всички важни тъкани и органи. Биофлавоноидите повишават устойчивостта, здравината и еластичността на съдовете.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: