кръвта
Време за четене: ... минути
4
(17)

Към днешна дата почти половината от смъртните случаи в световен мащаб се дължат на заболявания на сърдечно-съдовата система и кръвта. Това засилва интереса и стремежа към откриването на нови области на терапевтична интервенция и нови продукти, които да подобряват действието на кръвоносната система и съдовете.
Храненето, дишането и другите жизнено важни житейски дейности, са свързани помежду си с общото участие на кръвта, която свързва и транспортира крайните продукти от всички тях – хранителни вещества, газове, соли, хормони и др. Тази си функция кръвта може да изпълнява само при нормална реология и при незасегната работа на сърцето и кръвносните съдове.

Реология е термин, описващ потока и течливостта на кръвта и нейните структурни фактори.

Нарушения в нормалния характер на кръвния ток и снабдяването на тъканите и клетките с кислород и нужните им хранителни и структурни елементи, води до некрози, тромбози, инфаркт, инсулт и др. тежки последствия.

Патологичните процеси, които предизвикват изменения на кръвотока пряко засягат реологичните свойства на кръвта, особено в сферата на микроциркулацията. Основни причини за такива нарушения са сърдечна недостатъчност, температурни промени (студ или висока температура), действието на някои медикаменти, някои ревматизмени или инфекциозни заболявания (тиф, малария), увреждания на вътрешната страна на кръвоносните съдове (ендотела) и намаляване на антитромботичната му роля, т.е. разрушаване на баланса между съсирващата и противосъсирващата система, поддържаща течното състояние на кръвта.

Попречването и забавянето на нормалния кръвоток е универсална причина за възникването на тромби във вените и артериите, след дори само няколкодневен период на залежаване и обездвижване, или при разширени вени например.

Осигуряването на по-здрави съдове и по-добро кръвообръщение може значително да намали риска от инфаркт, инсулт, ретинопатии и ангиопатии не само при предразположени хора като диабетици и страдащи от разширени вени и хронична венозна недостатъчност, но и при всеки, стремящ се към добро здраве и пълноценен живот.

Продукт, който се препоръчва като първи избор в подобни ситуации е Ентан. Той е изцяло природен, предлага се като иновативни растителни капсули, а съставките му – проантоцианидин и гинко билоба подобряват кръвоснабдяването и кръвотока във всички кръвоносни съдове (мозъчни, на крайниците, вени, артерии и капиляри) и имат противовъзпалително действие. Ентан е безвреден и доказано предпазва от или помага след инфаркт, инсулт, диабет, ретинопатии, разширени вени, хемороиди, световъртеж, също при влошенo оросяване, памет и концентрация.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: