студени крака през лятото
Време за четене: ... минути
5
(2)

Студени крака през лятото – явление, което може да изглежда нетрадиционно за сезона, но е по-често срещано, отколкото предполагате. Когато температурата се повиши, очакваме тялото ни да се затопли навсякъде. Да, но понякога това не важи за долните ни крайници, което се оказва и е един от признаците за лошо кръвообращение. Осигуряването на добра циркулация на кръвта е от съществено значение за цялостното здраве и съществуват няколко ефективни начина това да се случи. В статията ще откриете лесни стъпки, които ще ви помогнат да стоплите студените крака и да подобрите притока на кръв.

При студени крака през лятото – спортувайте редовно

Един от най-ефективните начини за подобряване на кръвообращението е чрез редовна физическа активност. Упражненията стимулират добрия кръвен поток и помагат на сърцето да изпомпва кръвта по-ефективно. Затова стремете се към поне 30 минути умерена активност, като ходене, джогинг или колоездене през повечето дни от седмицата. Дори прости дейности като разтягане, йога или кратки разходки през деня могат значително да подобрят кръвообращението. Фокусирането върху упражнения, които са насочени към долната част на тялото, като повдигане на краката или прасеца, може да бъде особено полезно за загряването на студени крака през лятото.

Премахнете усещането за студени крака през лятото като се храните здравословно

Балансираната диета, богата на витамини, минерали и антиоксиданти, може да подпомогне здравословния кръвен поток. Храни с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, като сьомга, орехи и ленено семе са напълно подходящи за целта. Тези полезни мазнини спомагат за освобождаването на азотен оксид, който отпуска кръвоносните съдове и улеснява снабдяването на мускулната тъкан с важни аминокиселини и минерали. Освен това омега-3 мастните киселини подобряват сърдечно-съдовото здраве като намаляват лошия холестерол и се борят с възпалителните процеси в организма. Включете в храната си много плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, постни протеини. Някои храни са особено известни със своите свойства за стимулиране на кръвообращението. Например, чесън, джинджифил, лют червен пипер и тъмен шоколад могат да помогнат за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване притока на кръв. Поддържането на хидратация чрез пиене на много вода също е от решаващо значение, тъй като дехидратацията може да доведе до лоша циркулация.

Студените крака през лятото обичат топли вани и компресивни чорапи

Топлата вана за крака може да бъде бързо и успокояващо средство за студени крака през лятото. Накисването на крайниците в топла вода не само осигурява незабавното им затопляне, но и стимулира притока на кръв. За допълнителен тласък на циркулацията помислете за добавяне на английска сол или няколко капки етерични масла като мента или евкалипт към водата. Компресивните чорапи също могат да бъдат много ефективни в това отношение. Те упражняват нежен натиск върху краката и стъпалата, като насърчават притока на кръв обратно към сърцето и предотвратяват отока и подуването. Компресионните чорапи са особено полезни, ако прекарвате дълги периоди седнали или прави.

Гинко билоба – лек от природата при студени крака през лятото и не само

Оглавяващо класацията като най-доброто средство за отлично кръвообращение е Гинко билоба. Основното действие на растението, познато от векове, е пряко свързано с кръвоносната система. Приемът на екстракт от Гинко билоба има благоприятно влияние при студени ръце и крака, световъртеж, шум в ушите, нарушена памет и концентрация. В натурална форма и в оптимални количества ще го откриете в природния продукт Ентан / Entan®. В неговият състав се съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, осигуряващи активна грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Това го прави универсален съдов протектор с мощно действие. Като допълнение към състава е добавен най-силният антиоксидант проантоцианидин, проявяващ многостранно благотворно действие върху организма. Природното средство се приема още при разширени вени, хемороиди, ретинопатии, диабет и атеросклероза. Този универсален съдов протектор е с висок профил на безопасност, без противопоказания и напълно подходящ за продължителна употреба.

Потърсете в аптечната мрежа в страната или закупете лесно и удобно онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: