лоша циркулация на кръвта
Време за четене: ... минути
4.7
(24)

В условията на социална изолация ограниченото движение в ежедневието става причина за лоша циркулация на кръвта в тялото.

Какво се случва при липса на добра двигателна активност?

Белите дробове произвеждат по-малко кислород

Прекарването на продължително време в седнало положение ограничава възможността за нормално функциониране на белите дробове и изплзване на оптималния им капацитет. По този начин се възпрепятства производството на здравословни количества кислород. Недостигът на кислород, в комбинация с нарушено кръвообращение, се изразява в лошо оросяване на мозъка, замаяност, объркване, забързване на пулса и задух.

Потокът на кръвта намалява

Според проучвания, продължителното обездвижване нанася най-много вреди върху микроциркулацията на кръвта в краката. При слаба активност на постуралните мускули (тези, които поддържат стойката) се наблюдава намаляване на притока на кръв към долните крайници. Това може да стане причина за образуване на тромби и варикозни вени. Намалената двигателна активност може да влоши състоянието на хора с нарушено кръвообращение или друга протичаща съдова патология.

Рискът от сърдечно-съдови проблеми се увеличава

Заседналият начин на живот и липсата на адекватно движение в ежедневието влошават циркулацията на кръвта. Лошото кръвообращение е пряко свързано с повишаване на кръвното налягане и поява на сърдечно-съдови проблеми. Влошената циркулация позволява натрупване на мастни отлагания по стените на артериите. Това може да доведе до развитие на сърдечно-съдови заболявания. Продължителното обездвижване повлиява и правилната обмяна на мазнините в организма. Те се натрупват в мастните клетки и в дългосрочен план могат да предизвикат покачване на теглото, затлъстяване и сърдечно-съдови проблеми.

При лоша циркулация на кръвта от намалена двигателна активност – как да се подобри кръвообращението?

  • Не се заседявайте дълго време в седнало положение – на всеки 50 минути задължително се раздвижвайте поне по 10 минути.
  • Изградете си двигателен режим – изпълнявайте леки упражнения у дома всеки ден, по 30 минути.
  • Ако имате възможност се заемете с полезни занимания навън – градинарство или друг вид умерена физическа работа.
  • Не отлагайте във времето ежедневните си рутинни задължения – опитайте се да останете активни и не се поддавайте на леността.
  • Заложете на природни продукти, които доказано подобряват кръвообращението.

Изпитано решение при лоша циркулация на кръвта

За да овладеете негативите от социалната изолация върху кръвообращението, повишете активността си у дома и се доверете на Ентан / Entan®. Универсалният съдов протектор се грижи за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Ентан дължи безотказното си действие на мощния природен състав – екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и най-силния антиоксидант проантоцианидин. Благодарение на тях, Ентан успешно подобрява лошата циркулация на кръвта, оросяването на мозъка и крайниците, венозния тонус и здравината на кръвоносните съдове. Облекчава всички неблагоприятни ефекти от влошеното кръвообращение и повлиява положително редица съдови смущения.

Ентан се дозира по 1 растителна капсула, до 3 пъти дневно след хранене. Подходящ е за продължителен прием. Няма противопоказания.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 24

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: