подобряване на кръвообращението
Време за четене: ... минути
5
(3)

Подобряване на кръвообращението е от съществено значение за поддържане на цялостно добро здраве на организма. Нормалната циркулация насърчава дейността на всички биологични системи, като доставя кислород в тялото и помага за елиминиране на отпадните вещества. Когато има проблем с това често могат да се появят симптоми като: уморени или тежки крака, студени крайници и понижаване на усещането за енергия като цяло. Затова и в статията сме подготвили лесни, но ефективни начини за стимулиране на кръвообращението.

Редовни аеробни упражнения за подобряване на кръвообращението

Упражненията като ходене, бягане, плуване и каране на колело повишават пулса и помагат на сърцето да изпомпва кръв много по-ефективно. Освен това практикуването на такъв тип физическа активност само 20 – 30 минути на ден стимулира производството на азотен оксид. Това съединение отпуска кръвоносните съдове и подобрява притока на кръв. С течение на времето аеробните упражнения оказват положително влияние върху дейността на сърцето и цялата сърдечно-съдова система. А това води и до подобряване на кръвообращението.

Промени в диетата за подобряване на кръвообращението

Носенето на екстра тегло влияе негативно на кръвообращението, особено в областта на долните крайници. Това допълнително натоварва вените и допринася за подуването им, като се увеличава налягането в тях. Затова и балансираната диета, богата на антиоксиданти, плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни ще подобри кръвообращението и ще помогне за редуциране на теглото. Храни като спанак, портокали и чесън осигуряват основни хранителни вещества – като витамини C, E, K, които допринасят за здравето и спомагат за разширяване на кръвоносните съдове. А омега-3 мастните киселини от рибата и лененото семе намаляват възпалението и насърчават по-добрия кръвен поток.

Поддържане на тялото хидратирано помага за подобряване на кръвообращението

Недостатъчният прием на вода, която съставлява значителна част от кръвта, може да доведе до нейното сгъстяване. А това от своя страна ще затрудни изпомпването й от сърцето и ще се забави циркулацията й в организма. Затова и адекватната хидратация – 8 чаши дневно, води до подобряване на кръвообращението. Може също така да се консумират и храни като диня и краставици, които доказано съдържат голямо количество вода.

Носене на компресивни чорапи – ефективно за подобряване на кръвообращението

Компресивните чорапи притискат леко краката, така че кръвта да не се задържа дълго време на едно място и я връщат обратно към сърцето. Те спомагат за създаването на непрекъснат приток на кръв в цялата кръвоносна система и подобряват кръвообращението. Изключително ефективи са при разширени вени и лимфедем.

Изцяло натурален продукт за подобряване на кръвообращението, ефикасно и по безопасен начин

Специалистите препоръчват Ентан / Entan® като първи избор за възстановяване и подобряване на кръвния поток. Той е универсален съдов протектор, който оказва положително влияние на цялото съдово дърво. Действието му се дължи на рационално подбраната комбинация на активните му съставки – проантоцианидин 80 мг и Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) – 40 мг. Благодарение на тях се подобрява течливостта на кръвта и еластичността на стените на кръвоносните съдове. Иновативната фармацевтична формула – растителна капсула (VGcaps), е подходяща за вегетарианци, вегани и постещи. Има висок профил на безопасност и може да се приема продължително време.

Потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: