Как Ентан укрепва кръвоносните съдове
Време за четене: ... минути
5
(2)

Ентан съдържа високо усвоим от организма флавоноид – проантоцианидин, който предпазва и заздравява колагена и еластина – основни компоненти на съдовата стена и съединителната тъкан в кожата, вътрешните органи и кръвоносните съдове. Афинитетът му към колагена и еластина е в основата на способността му да увеличава устойчивостта на капилярите, да ускорява циркулацията на периферната кръв и лимфата. Проантоцианидинът се фиксира върху клетъчната мембрана на вените, капилярите и върху съединителната тъкан (колагена) в съдовите стени, като оказва стабилизиращ ефект върху различните клетъчни мембрани. Проантоцинидинът има и протективен ефект върху съединителната тъкан на кръвоносните съдове. На клетъчно ниво той се свързва и фиксира към мукополизахаридите (полизахариди, които изграждат колагена), което предотвратява разрушаването на еластина и стабилизира колагена.

Заради тези свойства на проантоцианидина в Ентан се прилага в различни направления: при нарушено кръвоснабдяване на ретината, ретинопатии от различен произход, хронична венозна и лимфна недостатъчност на долните крайници, периферните съдови заболявания, диабет, синдром на Рейно, световъртеж, шум в ушите, постоперативен и посттравматичен оток, мозъчна атеросклероза, и състояния след инсулт, влошена памет и концентрация.
Ентан се прилага по 1 растителна капсула, 3 пъти дневно след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: