облекчаване на тинитус
Време за четене: ... минути
5
(2)

Намирането на добри практики за облекчаване на тинитус (шум в ушите) понякога може да се окаже трудна задача. Шумът в ушите е доста мъчителен за повечето хора и се характеризира със звънене, щракане, бръмчене или съскане. Добре е да се уточни, че това не е болест, а по-скоро симптом на проблем в ушите. Въпреки това не е за подценяване и страдащите от тежък тинитус може да имат проблеми със слуха, с работата, а често и със съня. Затова и днес сме ви подготвили няколко изпитани метода за облекчаване на състоянието. Опитайте и вие, насладете се на тишината.

Устройства, маскиращи звука за облекчаване на тинитус

Този тип устройства се използват за маскиране на вътрешния шум като осигуряват приятен външен шум. На пазара има много такива като настолни звукови машини или малки устройства, които се поставят в ухото. Те могат да издават различни звуци като:

  • бял шум
  • розов шум
  • природни шумове
  • музика
  • други звуци от околната среда

Повечето хора предпочитат ниво на външен звук, което е малко по-силно от техния шум в ушите. Други предпочитат маскиращ такъв, който напълно заглушава звъненето, за облекчаване на тинитус. Въпреки това обаче, не всички шумове са еднакви, когато става въпрос за прикриване на звука. Едно проучване от 2017 г. установява, че широколентовите шумове като белия шум обикновено са по-ефективни от звуците от природата.

Практики за релаксация – обещаващ метод за облекчаване на тинитус

За много хора, които страдат от шум в ушите стресът е отключващ фактор за състоянието. Участието в дейности като медитация, упражнения за дълбоко дишане и прогресивна мускулна терапия може да помогне за намаляване нивата на стрес. Освен това и за подобряване на общото благосъстояние, и облекчаване на тинитус. Защо тези практики имат ефект? Практикуването им включва обръщане на внимание на настоящия момент без прекалено задълбочаване на проблема. Чрез култивиране на нереактивно и приемащо отношение към звуците от шум в ушите, хората могат да намалят емоционалния дистрес и негативните реакции, свързани със състоянието. По този начин успяват да подобрят способността да управляват самия тинитус.

Биофийдбек терапия като средство за облекчаване на тинитус

Биофийдбек е техника, която позволява на хората да получат контрол върху физиологичните реакции на тялото си чрез саморегулиране. Това включва използване на електронни устройства за наблюдение и предоставяне на обратна връзка за функции като сърдечен ритъм, мускулно напрежение и температура на кожата. По време на сесиите с биофийдбек хората са свързани със сензори, които предоставят обратна връзка в реално време. С помощта на обучен терапевт страдащите от състоянието научават техники за контролиране на физиологичните реакции. Това става чрез практикуване на дълбоко дишане, прогресивна мускулна релаксация, визуализация и овладяване на болката. Чрез редовното им извършване, с течение на времето човек успява да развие по-голямо чувство на контрол върху шума, което води и до облекчаване на тинитус.

Природен продукт с Гинко билоба с доказано качество и ефект за облекчаване на тинитус

Съдържанието на антиоксиданти в лечебното растение Гинко билоба е причина за многобройните му ползи. Екстрактът от билката е най-известен със стимулиране на кръвообращението или по-точно на микроциркулацията в тялото. Това е особено важно за подобряване и поддържане функциите на кръвоносни съдове в зоната на средното и вътрешното ухо. Тъй като тяхното увреждане е една от причините за шум в ушите. Съответно преодоляването на това ще доведе до облекчаване на тинитус. В природният продукт Ентан / Entan® се съдържа пълна комбинация от биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони), като осигурява мощен ефект върху всички кръвоносни съдове. Ползите се дължат на високото качество на флавоноидните съединения, извлечени от листата на Гинко билоба. Съдържанието на най-мощния антиоксидант – проантоцианидин, в комбинация засилва ефекта при смущения от съдов характер и продуктът оказва положително влияние не само при шум в ушите, но също и при световъртеж, разширени вени, Синдром на Рейно, артериална недостатъчност, ретинопатия, хемороиди.

Потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: