природно лечение на шум в ушите
Време за четене: ... минути
4.8
(19)

Съществува природно лечение на шум в ушите. Ще ви го докажем, като ви запознаем с няколко лечебни растения, които заглушават какафонията от звуци в главата.

Лайка

Това едногодишно тревисто растение от семейство Сложноцветни бори не само инфекциите в гърлото, носа и дихателните пътища, но и облекчава шума в ушите. Препоръчва се особено на хора, при които бученето в учите е придружено от главоболие или мигрена. За лечебни цели се използват листата, които имат силно изразени противовъзпалителни свойства и намаляват слепването на тромбоцитите. Препоръчително е да приемате от 500 до 1000 мг екстракт от листата веднъж или два пъти на ден.

Джинджифил

Коренът с причудливи форми и парлив вкус притежава противовъзпалителни и аналгетични свойства. Подобрява кръвообращението и храносмилането. Влияе положително на шум в ушите с неизвестен произход. За да се възползвате от ефекта на джинджифила, пригответе отвара с помощта на ½ см корен и 250 мл вода. Приемайте напитката 2-3 пъти на ден.

Черна боровинка

Малките плодове на черната боровинка са от голяма полза при проблеми с микроциркулацията какъвто е шумът в ушите. Благодарение на свои противовъзпалителен и антиоксидантен ефект те поддържат целостта на кръвоносните съдове и подобряват оросяването на мозъка. За постигане на оптимални резултати е желателно да приемате между 60 и 200 мг екстракт от черна боровинка веднъж или два пъти дневно.

Перила

Растението е познато у нас и с името китайски босилек. Оказва мощно антихистаминово действие, насърчава дренажа на лимфата и намалява налягането в ушите. Приема се под формата на отвара от 1 до 3 пъти на ден. За приготвянето на една чаша са ви необходими 250 мл вода и 1 с.л. листа от перила. Особено благоприятен ефект има при хора, склонни към натрупване на течности в средното ухо и пациенти с алергия и синузит.

Гинко билоба – неизменна билка в ефикасното природно лечение на шум в ушите

Най-древното съвременно растение на Земята е с доказани ползи при шум в ушите. С тонизиращ и съдоразширяващ ефект Гинко повлиява положителното централното и периферното кръвообращение. Приемайте от 80 до 180 мг сух екстракт дневни веднъж или два пъти дневно.

Успешно природно лечение на шум в ушите с оптимално количество Гинко билоба

Специалистите у нас препоръчват Ентан / Entan® като средство на първи избор при шум в ушите. Това натурално средство е с научно доказан ефект. В основата на действието му стои пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Всяка капсула на продукта доставя на организма висококачествен екстракт от листата на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) в комбинация с проантоцианидин – един от най-силните антиоксиданти, познати на хората. В резултат от взаимодопълващото и усилващо действие на съставките продуктът:

  • подобрява микроциркулацията
  • укрепва съдовата стена, като заздравява колагена и еластина в нея
  • не позволява на тромбоцитите да се слепват помежду си

За постигане на дълготраен ефект се препоръчва продължителен прием. Продуктът няма противопоказания дори при дълговременна употреба.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: