нарушена микроциркулация
Време за четене: ... минути
5
(2)

Много често състоянието, известно като шум в ушите, се дължи на нарушена микроциркулация в периферните зони на тялото. В редовете по-долу ще разкрием повече за причината на проблема и за начина, по който може да се противодейства. Първо обаче да си изясним какво е микроциркулация в зоната на ухото.

Какво се крие зад формулировката „микроциркулация в областта на слуховия анализатор“?

Микроциркулацията в зоната на ухото се отнася до безпрепятствено преминаване на кръвта през малките кръвоносни съдове на слуховия анализатор. Тук се включват всички артерии, вени и капиляри, които кръвоснабдяват вътрешните и външни структури на ухото ни.

Освен шум в ушите до какви другите последствия води нарушената микроциркулация?

Шумът в ушите не е единственото оплакване, до което води влошената циркулация на кръвта през най-малките кръвоносни съдове. При хората, засегнати от периферни съдови проблеми, се наблюдават още смущаващи нарушения:

При задълбочаване на съдовите проблеми нерядко се стига и до развитие на т.нар. Мениерова болест, която има тежки последствия.

Какви са общите мерки, които могат да се предприемат срещу нарушена микроциркулация?

Рационалният хранителен режим и приемът на правилните природни и безвредни продукти са двата основни метода за подобряване на кръвната циркулация и елиминиране на произтичащите от това проблеми.

В какво се състои диетата при шум в ушите, причинен от нарушена микроциркулация?

При поява на шум в ушите е важно да се изключат от хранителния режим продукти, които влияят негативно на кръвната циркулация в организма. Специалистите често препоръчват диети с намален прием на сол, защото този овкусител доказано намалява потока на кръв към периферните зони на тялото. Употребата на кофеин, алкохол и никотин също трябва да се редуцира или елиминира, за да се подобри състоянието при хора с шум в ушите.

Кое е изпитаното средство срещу нарушена микроциркулация?

Често проблемите с кръвната циркулация в областта на слуховия анализатор се появяват при внезапни спазми на кръвоносните съдове или вследствие на запушване или разкъсване на увредените им стени. Поради това на засегнатите се препоръчва прием на продукти, които осигуряват здрави съдове и подобряват кръвообращението.

Според мнението на редица специалисти значително облекчение може да се постигне с приема на универсалния съдов протектор Ентан / Entan®. Той представлява пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Установено е, че при редовен и продължителен прием Ентан намалява спазъма на артериите, повишава тонуса на вените и капилярите и подобрява течливостта на кръвта. По този начин се минимизира риска от поява на съдови проблеми и значително се забавя прогресията им. Ентан помага и за справяне с шум в ушите.

Освен че е ефективен, Ентан е напълно безвреден и има отлична поносимост. Приема се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: