за здрави артерии
Време за четене: ... минути
4.9
(37)

Интересувате се какво е нужно за здрави артерии? Значи сте попаднали на точното място! В следващите редове ще ви дадем полезни съвети как да поддържате в отлично състояние най-големите кръвоносни съдове в тялото и да подобрите тяхната работа – преносът на кръв от сърцето към всички органи и тъкани.

Дръжте под контрол кръвното налягане

Повишеното артериално налягане за продължителен период от време се отразява негативно на артериите. То води до стесняване на просвета и отслабване на техните стени, което на свой ред се асоциира с повишен сърдечно-съдов риск.

За да се избегне опасността за здравето и живота, препоръчваме да следите редовно стойностите на кръвното налягане. Това важи с особена сила за зимните месеци, когато поради ниските температури кръвоносните съдове се стесняват и то се повишава.

Поддържайте липидите в кръвта в норма

Високото ниво на холестерола и триглицеридите в кръвния серум се свързва с увеличена опасност от натрупване на мастни плаки в артериите. С времето плаките се втвърдяват, големите кръвоносни съдове се стесняват или запушват, понижава се притокът на богата на кислород кръв и може да се стигне до инфаркт или инсулт.

За щастие, можете да предотвратите този сценарий, като си изследвате липидния профил. В случай че мазнините в кръвта са повишени, спешно вземете мерки за тяхното понижаване.

Спортувайте

Изпълняването на упражнение с умерена интензвивност подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. Регулира кръвното налягане и холестерола. Подобрява функциите на артериите. Ето защо ви приканваме да намерите време за спорт в ежедневието.

Яжте подходящи храни за здрави артерии

Определени храни поддържат артериите чисти и здрави. Примери за такива са:

  • източниците на омега-3 мастни киселини (по-мазна риба; авокадо; ленени семена; чия; зехтин)
  • бадемите и фъстъците
  • храните, богати на витамини от група B (зеленолистни зеленчуци, пълнозърнести продукти, пиле, риба, бобови растения)
  • хранителните източници на фибри
  • чесънът

Осигурете си прием на биофлавоноиди за здрави артерии

Биофлавоноидите или просто флавоноидите са природни вещества, които действат благотворно върху кръвоносните съдове и кръвообращението. Те се съдържат в много храни, включително плодове, зеленчуци, бобови растения и дори в червеното вино. За да си набавите оптимално количество от тях обаче ви е нужен Ентан / Entan®. Този натурален продукт заслужено се е сдобил с прозвището „универсален съдов протектор“, тъй като се грижи за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове. Всяка капсула на продукта съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди – екстракт от листа на Гинко билоба (40 mg) – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин (80 mg). Съставките са комбинирани така че да:

Продуктът е безопасен и има добра поносимост. Подходящ за продължителен прием. Удачен избор за вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в изцяло растителни капсули (VGcaps).

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 37

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: