естествени начини за разреждане на кръвта
Време за четене: ... минути
4.8
(15)

В редовете по-долу ще ви запознаем с естествени начини за разреждане на кръвта. Възползвайте се от тях още сега и намалета опасността от образуване на тромби, която крие заразата с новия коронавирус.

Хапвайте ананас

Освен че е вкусен, ананасът е много полезен. Той е богат на витамин C и на бромелаин. Това е ензим, който повишава имунната дейност на организма, като стимулира Т-клетките, и което е по-важно в случая – възпрепятства слепването на тромбоцитите и съсирването на кръвта. Последното се дължи на факта, че разтваря фибрина – протеин, който участва в образуването на кръвните съсиреци (тромби) при коагулацията на кръвта.

Консумирайте повече чесън

Чесънът е чудесен имуностимулатор и естествен разредител на кръвта (антикоагулант). Благодарение на това предпазва от настинки, инфаркти и затлачване на артериите с шлаки. Намалява високото кръвно налягане, холестерола и триглицеридите в кръвта. Кръворазреждащите му свойства се дължат на факта, че намалява образуването на витамин К в храносмилателния тракт, който има важна функция при синтезата на някои от факторите на кръвосъсирването. За да се възползвате напълно от ефекта му, яжте по 4-5 скилидки дневно.

Приемайте достатъчно витамин Е

Мастноразтворимият витамин Е отлично разрежда кръвта, тъй като намалява тромбоцитното слепване. Това обаче не е всичко! Той възпрепятства синтеза на протеин, който е от съществено значение за образуването на кръвни съсиреци. Препоръчителната дневна доза витамин Е е 15 мг. Може да си набавите необходимото количество за деня от фъстъци, бадеми, лешници, авокадо, спанак.

Използвайте куркума – това е един от успешните естествени начини за разреждане на кръвта

Куркумата от векове се използва в китайската и индийската медицина. Куркуминът – една от основните активни съставки на това растение, действа като антикоагулант. Той инхибира факторите на съсирването и предотвратява образуването на съсиреци. Ефектът му е подобен на този на синтетичните лекарствени средства за разреждане на кръвта. Препоръчителната дневна доза е между 500 mg и 11 g.

Осигурете си прием на универсалния съдов протектор…

Ентан / Entan® – първият природен продукт на българския пазар, който осигурява грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Неговите активни съставки – стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба (40 mg) – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин (80 mg), са комбинирани така че:

  • подобряват течливостта на кръвта (реологията)
  • предотвратяват хиперагрегацията на тромбоцити и еритроцити
  • потискат тромбоцит активиращия фактор (PAF)

Действието на продукта е научно доказано и проверено от практиката. Над 10 клинични проучвания потвърждават ефективността му в съдовата патология. Безспорно преимущество е, че при едновременно приложение с противосъсирващи средства (aнтикоагуланти), усилва техния ефект. Не предизвиква нежелани ефекти като дразнене на стомаха. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Предлага се в иновативни растителни капсули (Vgcaps), подходящи за вегетарианци и вегани. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: