Тромбите
Време за четене: ... минути
5
(2)

Съсирването на кръвта е естествен процес с животоспасяващо значение при открити рани с разкъсване на големи кръвоносни съдове и външни кръвоизливи. Склонността на тромбоцитите да агрегират и да образуват съсиреци (тромби) е от решаващо значение за запушването на наранения кръвоносен съд и предотвратяването на фатална кръвозагуба. Когато обаче тромб патологично се образува вътре в някой кръвоносен съд, последиците може да са не по-малко фатални, отколкото при голяма загуба на кръв.

Образуването на тромби във вените се предизвиква от няколко причини:
– генетични проблеми
-дефицит на естествените антикоагулантни продукти (белтъка антитромбин например)
– продължително залежаване или обездвижване на тялото
– увреждания на венозните клапи, които затрудняват преминаването на кръвта през тях и водят до продължителното й застояване в определени съдови участъци
– при бременност и изменена секреция на някои хормони
– увреждания на вените след инфекции или травми, или след естествени възрастови съдови изменения

Появата на венозни тромби може да доведе до различни опасни състояния като:
– тромбоза на дълбоките вени
– белодробна емболия
– хронична венозна недостатъчност – състояние, което може и да не е предизвикано от тромб, а от съдово увреждане, предизвикано от други фактори като свободните радикали, нарушения в ендотела или структурата на колагена и еластина в съдовите стени и др.

Увреждането на кръвоносните съдове и повишаването на риска от тромбоза и нейните тежки последствия, е състояние, което медицински най-често се лекува с лекарствени средства от групата на диосмините. Последните проучвания обаче показват, че тези продукти не бива да се ползват продължително време (най-много 3 месеца) и ефектът им се губи скоро след този период.

Това налага ползването на алтернативни, безвредни и поддържащи продължителния си ефект продукти. Незаменим в това отношение е Ентан – чист природен продукт, доказана алтернатива на диосмините, едновременно действащ като антиоксидант и укрепващо стените на кръвоносните съдове средство, доказано намаляващо опасността от образуване на опасни тромбози.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: