при подуване на краката
Време за четене: ... минути
5
(2)

Съществуват различни методи, които са ефективни при подуване на краката и лесно могат да се изпълнят от всеки човек. Предразположени към отоци по крайниците са най-често бременните жени, хората с наднормено тегло, със сърдечно-съдови заболявания. Разбира се тези, които прекарват много време на крак, също не са подминати от подуването, усещане за болка и умора в долната част на тялото. Последвайте нашите лесни, но ефективни стъпки при подуване на краката, описани в днешната статия.

Носене на компресивни чорапи при подуване на краката

Ако ви се налага целия ден да стоите на крак, то един от нашите съвети при подуване на краката е да носите компресивни чорапи. Тяхната полза е голяма, тъй като те прилагат непрекъснат натиск върху краката, подобрявайки циркулацията. Така се намалява отока, облекчава се болката и дискомфорта. Те са напълно подходящи при хора с разширени вени, но не и за пациенти с периферна артериална болест. Компресивните чорапи са широкодостъпни и лесно може да се сдобиете с тях. Важно е да се отбележи, че се предлагат в различен интензитет на компресия, в зависимост от тежестта на състоянието.

Терапия с Английска сол при подуване на краката

Дефицитът на магнезий се свързва с повишено възпаление в цялото тяло и често е причина за различни отоци по него. Затова и английската сол е един от най-ефикасните лекове при подуване на краката. Съдържащият се в нея магнезиев сулфат бързо и лесно се абсорбира в кожата и съдейства за подобряване на циркулацията и намаляване на отока. Може да се възползвате от предимствата й като се потопите във вана или накиснете долните крайници в разтвор от солта. Препоръчва се това да става за период от 15-20 минути, 3 пъти седмично за оптимален ефект.

Хидратиране на тялото при подуване на краката

Излишъкът на сол е сред основните фактори за подуване на краката. Приемането на достатъчно количество течности може да помогне за изхвърлянето й от организма, което естествено ще намали отоците по крайниците. Препоръките са жените да консумират 2,7 литра вода на ден от напитки и храна. За мъжете това число е 3,7 литра. Като по правило 80% от това количество трябва да идва от напитки, а 20% от храна.

Възползване от гравитацията при подуване на краката

Тъй като краката са разположени под нивото на сърцето, на вените им е трудно да изпомпват кръв към него. Затова повдигането на краката използва гравитацията, за да подпомогне венозния дренаж и да позволи на кръвта да циркулира обратно към важния орган с по-малко съпротивление. Така ефективно тялото се справя с подуване на краката. Болката и умората също се редуцират.

Плуване при подуване на краката

Когато на човек му е противопоказно да извършва други интензивни тренировки, то плуването в подходящ начин за увеличаване на движението. Освен това така се намалява напрежението върху долните крайници, а така се облекчава и подуването на краката. Да не забравяме и хладката вода в басейните, която допълнително подобрява циркулацията на кръвта.

Прием на съдов протектор за оптимален ефект при подуване на краката

Усещането за умора и тежест в долните крайници може да бъде успешно повлияно чрез редовен прием на Ентан / Entan®. Това е природен продукт, оказващ влияние на цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Приемът му повлиява благоприятно оплаквания като подуване, умора, тежест и оток на долните крайници. Съдържа стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) в мощна комбинация с проантоцианидин – най-силния антиоксидант. Благодарение на добре подбрания си състав е считан за универсален съдов протектор с най-добро качество. Натуралното средство може да се приема още при ретинопатии, хемороиди, диабет и атеросклероза, поява на шум в ушите и световъртеж. Освен това, той е с висок профил на безопасност и е предназначен за продължителна употреба.

Потърсете продукта за здрави съдове и добро кръвообращение в аптеките или за по-голямо удобство поръчайте от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където ви очакват атрактивни промоции.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: