разширени вени на половите органи
Време за четене: ... минути
5
(2)

Появата на разширени вени на половите органи значително влошава качеството на живот на засегнатите пациентки. За това предупреждават специалисти от отделението по Ангиология и съдова хирургия в болница „Рубер Интернасионал“ в Мадрид, Испания.

Повече за проблема и неговото решение ще разберете от следващите редове.

Разширени вени на половите органи на жените – същност и последици

Тези разширени вени са тясно свързани с бременността. Причина за появата им са характерните за този период от живота на жената хормонални и физически промени. В повечето случаи изчезват след раждането и след това отново напомнят за себе си. Нерядко се случва да персистират за неопределен период от време при жени с няколко бременности. „Засегнатите пациентки често съобщават, че разширените вени на гениталиите подкопават самочувствието им. Проблемът обаче не е само естетически. Той създава реален риск от усещане за тежест в гениталната област, дискомфорт или силна болка по време и след секс. Оплакванията могат да се засилят през лятото или през менструацията. И още нещо, което е важно да се знае! Разширените вени по гениталиите често вървят в комплект с разширени вени по краката и повтарящи се болки в поясната област“.

Коментарът е на д-р Пабло Гало, завеждащ отделението по Ангиология и съдова хирургия в болница „Рубер Интернасионал“.

Като се има предвид всичко казано, навременната диагностика и лечение са от изключителна важност, напомнят специалистите

„Акушер-гинеколозите имат важна роля, ако по време на бременност се появят разширени вени на гениталиите. Именно те са тези, които първи ще поставят диагнозата и ще насочат пациентките към съдов хирург. Той ще извърши клинична оценка на състоянието, ще определи лечението и ще даде насоки как да се предотвратят усложненията“, казва д-р Гало.
Специалистът препоръчва след раждането освен цялостно клинично и ехографско изследване жените да си направят и преглед на:

  • трансвагинален, абдоминален и доплеров ехограф на долните крайници

По думите му това позволява да се установи наличието на разширени вени в областта на таза и компресия на вените. „В случай на компресия на вените се поставя стент, който подобно на пружина, предотвратява венозното притискане“, обяснява д-р Гало. Впоследствие се извършва клинично и ултразвуково проследяване. Накрая се прави склеротерапия – минимално инвазивна процедура за лечение на неголеми разширени вени и капиляри с отличен естетически ефект.

Прекрасно допълнение към лечението на разширени вени на половите органи при жени е…

Ентан / Entan®– български продукт с изцяло природен състав и доказани ползи за здравето на цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Активни съставки в този универсален съдов протектор са флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин – най-мощният, известен на човечеството антиоксидант. Пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове:

  • повлиява благоприятно периферното кръвообращение
  • укрепва стените на кръвоносните съдове чрез положителното действие, което оказва върху колагена и еластина в тях
  • подобрява венозния тонус

Продуктът е практически безопасен. Не съдържа овкусители и консерванти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Предлага се под формата на иновативни 100% растителни капсули (VGcaps), което го прави подходящ за вегетарианци и вегани. Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: