коронавирус шум в ушите
Време за четене: ... минути
4.6
(22)

Върлуващият коронавирус (COVID-19) може да отключи и влоши шум в ушите. Освен това пациентите с тинитус, както е медицинското наименование на състоянието, днес са изправени пред повече предизвикателства от всякога поради драстичните промени в начина на живот, наложени от пандемията. Това показва проучване на английския университет „Ръскин“, публикувано в началото на ноември 2020 г. в сп. Frontiers in Public Health.

Още за изследването, което установява, че новият коронавирус причинява и влошава шум в ушите

Д-р Елдре Бюкъс, водещ автор на проучването, и нейният екип изследват над 3100 души от 48 държави, предимно в САЩ и Обединеното кралство. При анализа на данните установяват, че 40% от хората с коронавирус, съобщават за влошен шум в ушите след прекарване на инфекцията. „Това може да означава, че тинитусът е сред симптомите на т.нар. продължителен COVID-19“, предполагат учените. Не липсват и хора, които твърдят, че са развили шум в ушите заради коронавируса.

Около 46% от участниците в САЩ и приблизително 29% от тези във Великобритания смятат, че мерките за социална дистанция са довели до влошаване на бученето в ушите. Като причина за нарастващия дискомфорт всички те изтъкват онлайн разговорите на слушалки, напрегнатата домашна обстановка, увеличеният прием на алкохол и кафе. Около 1/3 от хората посочват финансовите проблеми от корона кризата, самотата и нарушенията на съня като фактори, допринасящи за обостряне на проблема.

Проучването установява още, че голяма част от пациентите са имали проблем с достъпа до медицинска помощ за тинитус заради пандемията от COVID-19

„Лошото лечение на шум в ушите или липсата на такова усилва дискомфорта и може да окаже отрицателно въздействие върху психичното здраве и качеството на живот.“ Това припомня Дейвид Стокдейл, съавтор на изследането и изпълнителен директор на Британската асоциация по тинитус (BTA). Той е на мнение, че на фона на продължаващата пандемия здравната система трябва да гарантира достъп до здравна помощ на всеки с шум в ушите след прекаран коронавирус.

Изцяло природно средство срещу шум в ушите след инфекция от коронавирус

Водещи наши специалисти препоръчват Ентан / Entan® за овладяване на периферни съдови проблеми като шума в ушите след преболедуване от коронавирус. Този универсален съдов протектор е средство на първи избор за справяне с тинитус, тъй като укрепва кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението към вътрешното ухо. В основата на действието му стои пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди, които оказват цялостен ефект върху съдовете. Всяка високотехнологична VG капсула доставя на организма оптимално количество екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и от мощния антиоксидант проантоцианидин. Съставките се допълват и взаимно усилват действието си.

Продуктът е с научно доказан ефект и е напълно безопасен. За постигане на оптимален ефект се препоръчва по-продължителен прием. Наличен е в аптеките в цялата страна и в онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 22

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: