тинитус терапия

Учени предлагат нова терапия на тинитус (шум в ушите)

Хората, страдащи от тинитус, нямат миг покой и се нуждаят от ефективна терапия за овладяване на шума в ушите. Медицината все още не е дала еднозначен отговор на въпроса какво предизвиква шум в ушите. Поради това, непрестанно се търсят начините за справяне с проблема. Има ли как да се сложи край на шума в ушите – научете в текущата статия.

Специалисти прилагат иновативна терапия при тинитус

В каузата за подобряване качеството на живот на потърпевшите от тинитус се включва и Вендела Затерявист от Линшьопинския университет в Швеция.

В докторската си дисертация “Тинитус – терапия, основана на идеята за приемане и разбиране”, тя предлага нов метод за лечение на шум в ушите. Той се базира на промяна на нагласата на пациента към състоянието. В техниката е залегнала когнитивно-поведенческата терапия. Тя цели да отклони вниманието на страдащия от пищенето и пулсациите с различна сила и честота, които обсебват неговата мисъл и започват да контролират живота му. Ключово за механизма на действие на метода е схващането, че приемането на дадено чувство е противоположно на противопоставянето му. Емоционалната свобода, която предоставя осъзнаването на тази концепция, е дала забележителни резултати при пациенти с тинитус.

Данните от изследване, проведено върху контролна група, категорично сочат, че симптомите на шум в ушите намаляват с до 45%. Посредством рандомизирано контролирано проучване Затерявист доказва, че при 54% от доброволците настъпва значително подобрение в общото състояние. Това ѝ дава увереност да смята, че справянето с шума в ушите зависи от подходящата терапия.

Ако страдате от тинитус – подкрепете текущата терапия с прием на природен съдов протектор

Специалистите са на мнение, че шумът в ушите успешно се повлиява от употреба на продукти, подпомагащи кръвообращението и грижещи се за съдовата система. В този ред на мисли, те препоръчват натуралното средство Ентан/Entan®.

Ентан е стопроцентов природен продукт, който действа благоприятно върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Той е първи избор на специалистите при допълваща терапия на тинитус и съдови нарушения. Всяка растителна капсула Ентан съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, които благоприятстват циркулацията на кръвта в периферните зони на тялото. Активните му съставки – стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин, са едни от най-задълбочено проучените в света. Проантоцианидинът е най-мощният антиоксидант с изключителна полза за доброто здраве на организма. Стотици научни изследвания доказват положителния ефект на Ентан при терапия на тинитус и редица смущения на съдовата система.

Ентан повлиява състояния като разширени вени, хемороиди, ретинопатии, синдром на Рейно, световъртеж, нарушена памет и концентрация, състояния след инсулт.

Продуктът се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Ентан е предназначен за продължителна употреба и няма странични негативни действия.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

55

Коментари

avatar