тинитус терапия

Учени предлагат нова терапия на тинитус (шум в ушите)

0
(0)

Хората, страдащи от тинитус, нямат миг покой и се нуждаят от ефективна терапия за овладяване на шума в ушите. Медицината все още не е дала еднозначен отговор на въпроса какво предизвиква шум в ушите. Поради това, непрестанно се търсят начините за справяне с проблема. Има ли как да се сложи край на шума в ушите – научете в текущата статия.

Специалисти прилагат иновативна терапия при тинитус

В каузата за подобряване качеството на живот на потърпевшите от тинитус се включва и Вендела Затерявист от Линшьопинския университет в Швеция.

В докторската си дисертация “Тинитус – терапия, основана на идеята за приемане и разбиране”, тя предлага нов метод за лечение на шум в ушите. Той се базира на промяна на нагласата на пациента към състоянието. В техниката е залегнала когнитивно-поведенческата терапия. Тя цели да отклони вниманието на страдащия от пищенето и пулсациите с различна сила и честота, които обсебват неговата мисъл и започват да контролират живота му. Ключово за механизма на действие на метода е схващането, че приемането на дадено чувство е противоположно на противопоставянето му. Емоционалната свобода, която предоставя осъзнаването на тази концепция, е дала забележителни резултати при пациенти с тинитус.

Данните от изследване, проведено върху контролна група, категорично сочат, че симптомите на шум в ушите намаляват с до 45%. Посредством рандомизирано контролирано проучване Затерявист доказва, че при 54% от доброволците настъпва значително подобрение в общото състояние. Това ѝ дава увереност да смята, че справянето с шума в ушите зависи от подходящата терапия.

Ако страдате от тинитус – подкрепете текущата терапия с прием на природен съдов протектор

Специалистите са на мнение, че шумът в ушите успешно се повлиява от употреба на продукти, подпомагащи кръвообращението и грижещи се за съдовата система. В този ред на мисли, те препоръчват натуралното средство Ентан/Entan®.

Ентан е стопроцентов природен продукт, който действа благоприятно върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Той е първи избор на специалистите при допълваща терапия на тинитус и съдови нарушения. Всяка растителна капсула Ентан съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, които благоприятстват циркулацията на кръвта в периферните зони на тялото. Активните му съставки – стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин, са едни от най-задълбочено проучените в света. Проантоцианидинът е най-мощният антиоксидант с изключителна полза за доброто здраве на организма. Стотици научни изследвания доказват положителния ефект на Ентан при терапия на тинитус и редица смущения на съдовата система.

Ентан повлиява състояния като разширени вени, хемороиди, ретинопатии, синдром на Рейно, световъртеж, нарушена памет и концентрация, състояния след инсулт.

Продуктът се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Ентан е предназначен за продължителна употреба и няма странични негативни действия.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
55
x
Високо кръвно налягане (артериална хипертония)