естествен лек за шума в ушите
Време за четене: ... минути
5
(1)

Намирането на естествен лек за справяне с шума в ушите (тинитус), може да помогне и за облекчаване, и на някои от останалите симптоми, свързани с него. В зависимост от състоянието на страдащия от тинитус, могат да се установят различни подходи за неговото овладяване. Естествени лекарства за шум в ушите могат да включват йога, акупунктура, хранителни добавки и др. В тази статия ще се разгледаме начини за получаване на незабавно облекчение при тинитус. Целта е да се намали стреса и влошаване на качеството на живот.

Релаксация и звукова терапия – първа помощ за непрестанно „бучене“ в ушите

За много хора стресът е отключващ фактор за шума в ушите, така че изучаването на някои техники за релаксация може да помогне за емоционалното и психичното въздействие на състоянието. Дихателни практики, които включват бавно и дълбоко дишане със сигурност се класират като един добър естествен лек за облекчаване на шума в ушите. Така например можете да легнете в удобна за вас поза, с едната ръка поставена на гърдите, а другата на корема. Вдишайте бавно, докато корема се издигне максимално, задръжте дъх и издишайте, докато корема спадне. Това е отличен метод за справяне със стреса в ежедневието на човек и елиминиране на основния фактор за поява на тинитус.

Според скорошно проучване звуковата терапия може също ефективно да потисне постоянния или монотонен шум в ушите. Това се случва като се „маскират“ звуците от тинитус с други такива – бял шум, музика или персонализирани звуци.

Акупунктура – алтернативен лек за справяне с шума в ушите

Акупунктурата включва вкарването на тънки игли на места на тялото в различна дълбочина. Тя е алтернативен метода за справянето с различни здравословни проблеми. Според проучване, което е публикувано в официалния журнал на Европейското оториноларингологично дружество, се счита че е ефективна за справяне с някои от съпътстващите симптоми при тинитус. Благодарение на нея се подобрява качеството на съня и се намалява стреса. Акупунктурните процедури могат да облекчат състоянието при субективен шум в ушите.

Червен азиатски женшен – естествен лек при тинитус

Учени смятат, че женшенът може да бъде полезен за лечение на тинитус. Едно проучване сочи, че хората които приемат около 3000 mg женшен на ден имат значително намаляване на тежестта на шума в ушите. А това от своя страна ще помогне за предпазване от загуба на слуха, предизвикано от непрестанното звънене в ушите.

Гинко билоба – растение с огромни ползи при шум в ушите

Съдържанието на антиоксиданти в Гинко билоба е причина за много от неговите здравни ползи. Лечебното растение съдържа високи нива на флавоноиди и терпеноиди, които съединения са известни със своите антиоксидантни ефекти.

Екстрактът от Гинко билоба е най-известен със стимулиране на кръвообращението или по-точно на микроциркулацията в тялото. Това е особено важно за подобряване и поддържане функциите на кръвоносни съдове в зоната на средното и вътрешното ухо. Тяхното увреждане е причина за шума в ушите и преодоляването му може да доведе до успешно лечение.

Природен продукт с Гинко билоба като лек за справяне с шума в ушите, когато „бръмченето“ не спира

Природният продукт Ентан / Entan® осигурява пълна комбинация от биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и е с мощен ефект върху всички кръвоносни съдове. Ползите се дължат на високото качество на флавоноидните съединения, извлечени от листата на Гинко билоба. Съдържанието на най-мощния антиоксидант – проантоцианидин, в комбинация засилва ефекта при смущения от съдов характер и продуктът оказва влияние не само при шум в ушите, но също и при световъртеж, разширени вени, Синдром на Рейно, артериална недостатъчност, ретинопатия, хемороиди.

Не се колебайте и го потърсете сега! Можете да го намерите физически във всички аптеки в страната или в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: