хемороиди след ковид
Време за четене: ... минути
5
(2)

Не е изключена появата на хемороиди след ковид. Това става ясно от доклад на японски учени, публикуван в списанието с отворен достъп BMC Infectious Diseases.

Първият случай на хемороиди след ковид е регистриран в Япония

В болницата към Медицинския университет в Токио има случай на 77-годишен мъж с ковид, който се оплаква от безсъние и тревожност. Седмици, след като е изписан от ковид отделението, той започва да изпитва анален дискомфорт. Пациентът съобщава, че не го свъртало на едно място. Единствено движението му помагало да се почувства по-добре. Когато обаче останел в покой, неприятното усещане в областта на ануса се връщало.

Направено му е ендоскопско изследване. Тук отваряме една скоба, че в гастроентерологията това е основен метод за директен оглед на различни органи от гастроинтестиналния тракт. Може да се използва както с диагностична, така и терапевтична цел.

Пак се връщаме на случая на 77-годишния пациент. След проведената ендоскопска процедура се оказва, че той има вътрешни хемороиди. Поясняваме, че те се разполагат под лигавицата на ректума и не могат да бъдат почувствани. Обичайно са неболезнени. Основен признак за наличието им е кървене по време на дефекация.

Проблемът е регистриран при още няколко случая на хора, преболедували ковид

Основните оплаквания на засегнатите са парене, сърбеж, болка и изтръпване в областта на ануса.

77-годишният мъж е лекуван с клоназепам. Това е един от основните представители на голямата група на бензодиазепините (най-широко използваните в практиката психоактивни лекарства). Прилага се основно в лечението на епилепсия. Може да се използва и при генерализирана тревожност.

Добър ефект за овладяване на хемороидите в случая на мъжа оказва практикуването на упражнения.

Тепърва предстои да се извършат проучвания, за да бъде категорично потвърдена връзката между ковид инфекцията и появата на хемороиди.

При хемороиди след ковид спокойно може да се разчита на…

Ентан / Entan® – универсален кардиоваскуларен протектор и отлично средство за предотвратяване на периферни съдови нарушения и дългосрочни последствия от ковид-19. Формулата му съдържа пълна и рационална комбинация от естествени биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони). Съставките са комбинирани така, че да оказват цялостен и мощен ефект върху всички кръвоносни съдове (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове).

Продуктът е с научно доказана ефективност. Над 10 клинични проучвания свидетелстват за положителния му ефект в съдовата патология. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба.
Стандартната дозировка е по 1 растителна капсула 3 пъти дневно, след хранене. При остра криза на хемороиди дозировката е 3 пъти по 2 капсули дневно за 4-5 дни до отзвучаване на симптоматиката, след което се преминава към стандартната дозировка.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва да се приема по-продължително време.

Може да се закупи от аптечната мрежа в страната или да се поръча от комфорта на дома от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: