домашно лечение на хемороиди
Време за четене: ... минути
5
(4)

Много хора търсят добри практики с доказан ефект за домашно лечение на хемороиди като решение на проблема. Възпалението в ректалната област може да предизвика сериозен дискомфорт като парене, сърбеж, кървене и раздразнена кожа. За щастие обаче съществуват различни методи в домашни условия, които се славят с висока ефективност и подобряват състоянието. В статията може да разберете кои са те.

Промяна в диетата – основна стъпка при домашно лечение на хемороиди

Запекът и напрежението по време на дефекация са една от най-честите причини за появата на хемороиди. Затова и промяна в диетата, и осигуряване на храни богати на фибри са сред сигурните начини за преодоляване на проблема. Експертите в тази област препоръчват дневна доза от 35-38 гр на ден от полезните влакнини. Редовният им прием спомага за намаляване на възпалението и кървенето на хемороидите, и за по-лесното изхождане. Плодовете и зеленчуците като круши, ябълки, грах, леща, броколи, авокадо, пълнозърнести храни и ленено семе, спокойно могат да доставят необходимото количество фибри. Към тях може да се добавят и люспи от семена на бял живовляк (хуск). Хускът действа като естествено слабително средство при запек, заради съдържащите се в него растителни фибри, които регулират функцията на червата.

Потапяне в топли вани – добра практика за домашно лечение на хемороиди

Един от най-добрите и известни начини за облекчаване на раздразнението, намаляване на възпалението и по-бързото прибиране на хемороидалните образувания е потапяното в топла вана. Това може да се случва за около 15-20 минути, като по-добър ефект би имало добавяне към ваната на запарка от лайка, като противовъзпалително средство, английска сол – за намаляване на подуването на хемороидалните вени. Ако нямате вана, за домашно лечение на хемороиди може да използвате седящи вани, които да направите сами. За целта използвайте дълбок, подходящ съд с топла вода и отново добавете някои от изброените по-горе средства и седнете за същото време.

Локална терапия като част от домашното лечение на хемороиди

Прилагането на природни средства директно върху засегнатото място, има мощен ефект за облекчаване на мъчителните оплаквания. Например локалната терапия с екстракт от билката Хамамелис облекчава сърбежа при хемороиди, болката и успява да повлияе на подуването. Друго средство с доказан ефект е гелът от Алое вера. Той притежава противовъзпалителни свойства и помага за по-бързото зарастване на рани. Затова и директно приложен върху възпаленото място, ограничава паренето, спира кървенето и помага за ефективно възстановяване на засегнатия участък. Освен това към домашното лечение на хемороиди може да добавите и известното на всички кокосово масло. То е естествен овлажнител и се използва при различни състояния, а в случая за облекчаване на сърбежа и намаляване на раздразнението от хемороидалните възли.

Биофлавоноиди – важна и съществена стъпка при домашно лечение на хемороиди

Биофлавоноидите са природни съединения с невероятни ползи върху кръвоносната система. За укрепване на кръвоносните съдове, лечение и превенция на хемороиди е добре да се приема универсален съдов протектор. Ентан / Entan® в този случай е напълно подходящ. Това е добре познат продукт с изцяло природен състав – комбинация от най-мощните сред биофлавоноидите, екстракт от Гинко билоба и антиоксиданта проантоцианидин. Той е признат от специалистите и потребителите като средство, оказващо пълна грижа за цялото съдово дърво – капиляри, вени, лимфни съдове и артерии. Неговият редовен прием оказва благоприятно влияние върху стените на кръвоносните съдове чрез заздравяване на колагена и еластина и подобрява тяхната еластичност. Освен това съдейства за подобряване течливостта на кръвта, намаляване спазъма на артериите и укрепване на венозните стени и техния тонус, което има пряка връзка с проблема с хемороидите. Продуктът може да се приема както за профилактика, така и за лечение на хемороиди, като положителния ефект се повишава с продължителната му употреба.

Може да го откриете в аптеките без рецепта или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където ще намерите различни актуални и атрактивни промоции.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: