флавоноиди ползи
Време за четене: ... минути
5
(1)

Към многото ползи от естествените флавоноиди прибавяме още една. Те намаляват риска от втвърдяване на коремната аорта. Откритието е на изследователи от австралийския университет „Едит Коуен“ (ECU). Резултатите са поместени в научното списание Arteriosclerosis Thrombosis and Vascular Biology.

Флавоноиди – доказателство за неоспоримите им ползи

Аортата може да се втвърди при отлагане на калций по вътрешната обвивка на стените ѝ. Състоянието е известно като калцификация на коремната аорта (ККА). То е рисково за инфаркт. Може да доведе и до инсулт. Има данни, че е надежден индикатор за деменция с късно начало (след 65-годишна възраст).

След това пояснение преминаваме към самото проучване. То включва 881 жени на средна възраст 80 години. Черният чай е основен източник на общи флавоноиди в изследваната кохорта.

Резултатите са интересни, затова бързаме да ги споделим.

Оказва се, че участничките, които приемат повече общи флавоноиди, флаван-3-оли и флаваноли, са с 36-39% по-малък риск от обширна ККА.

На свой ред приемът точно на черен чай е свързан със значително по-малка опасност от обширна ККА.

И за да не сме голословни, ето какво сочат числата

Жените, които пият от 2 до 6 чаши черен чай дневно, са с 16-42% по-нисък риск от обширна ККА. За сравнение служат дами, които не приемат чай.

Данните показват още, че източници на флавоноиди като плодов сок, червено вино и шоколад също оказват значимо влияние върху риска от ККА.

„Жените, които не са любители на черния чай, също могат да намалят риска от ККА. За целта е необходимо просто да си осигурят по-висок висок общ прием на флавоноиди“. Изказването е на водещият автор на изследването Бен Палмър. Той припомня, че флавоноиди се съдържат в често консумирани храни и напитки като зелен чай, ябълки, ядки, цитруси и горски плодове.

Естествените флавоноиди носят несъмнени ползи за съдовото здраве

Специалистите от „Борола“, една от водещите компания в сферата на здравеопазването у нас, са наясно с това и разработват Ентан / Entan®. Това е универсален кардиоваскуларен протектор за здрави съдове и добро кръвообращение.

Формулата съдържа пълна и рационална комбинация от естествени биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони).

Продуктът е без аналог на пазара у нас. Съставките са комбинирани така, че да оказват мощен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Ефективността в съдовата патология е доказана в практиката и научно с над 10 клинични проучвания. Няма данни за нежелани ефекти дори при продължителна употреба. Има отлична поносимост. Не дразни стомаха. Предлага се в различни опаковки за максимално удобство на потребителите. Наличен е в аптеките в цялата страна. Може да бъде поръчан по всяко време и до всяка точка на страната от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: