хемороиди през лятото
Време за четене: ... минути
4.8
(6)

Затоплянето на времето води след себе си един ясно изразен сезонен дискомфорт, а именно хемороиди през лятото. Докато съществуват редица методи за инвазивно и неинвазивно лечение на хемороиди, най-добрият вариант е да се постараете да избегнете появата им.

Стратегии за превенция на хемороиди през лятото

Меню, богато на фибри

Основният ни съвет към всички хора, които са се сблъсквали с проблема хемороиди или искат да го избегнат, е да консумират ежедневно храни, богати на фибри. Регулярната дневна доза за възрастни варира между 20 и 30 грама и осигурява нормално хранисмилане и ежедневна и лесна дефекация. За да си набавите необходимото количество фибри, консумирайте боб, леща, пълнозърнести храни, зеленолистни зеленчуци, краставици, целина, диня и горски плодове.

Свежа и пълноценна диета срещу хемороиди през лятото

През летните месеци съществуват много повече опции за разнообразяване на хранителния режим със свежи сезонни храни. И тъй като хемороидите се възпаляват от редовната консумация на пикантни и замразени храни, полуфабрикати, храни, богати на трансмазнини и захар, заменете изброените със здравословните им алтернативи. Това са суровите плодове и зеленчуци, крехки меса, риба, пълнозърнест и многозърнест хляб. Старайте се винаги да се храните пълноценно и да избягвате вредните навици, като прекомерна употреба на алкохол и тютюневи изделия. По този начин ще се предпазите от хемороиди и редица други здравословни проблеми в дългосрочен план.

Оптимална хидратация

През летните месеци е изключително лесно да се дехидратирате, а лишаването от нужното количество живителна течност може да ви изправи пред редица проблеми, включително и обострени хемороиди. Пиенето на адекватно количество вода (минимум 2 литра дневно) регулира телесната температура, предпазва от констипация и улеснява процеса на изхождане.

Внимателно с употребата на лаксативи

Ако страдате от констипация е нормално да прибегнете до употреба на лаксативи. Бъдете внимателни, защото някои продукти стимулират чревни контракции за предизвикване на дефекация, които могат да доведат до допълнително напрежение върху ректума. Винаги избирайте продукти с природни съставки или натурални средства с разхлабващ ефект.

Още едно натурално решение срещу хемороиди през лятото

За да не се стигне до поява или обостряне на вече съществуващи хемороиди, е добре да насочите усилията си към заздравяване на кръвоносните съдове. Тази стратегия гарантира превенция на хемороиди при всеки и през всеки сезон. За тази цел, специалистите препоръчват да се стартира прием на съдов протектор с действие, насочено към укрепване на венозните стени в ануса. Такъв продукт е природният универсален съдов протектор Ентан / Entan®. Той съдържа екстракт от Гинко билоба и антиоксиданта проантоцианидин – комбинация, която осигурява грижа за цялото съдово дърво (вени, артерии, капиляри и лимфни съдове). Ентан повлиява микроциркулацията на кръвта и съдейства за заздравяване на стените на кръвоносните съдове и подобряване на тяхната еластичност. При обострени хемороиди намалява отока, възпалението, болката и кървенето. Продължителната му употреба води до дълготрайни благоприятни резултати.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: