световъртеж през пролетта
Време за четене: ... минути
5
(1)

Голяма част от хората страдат от световъртеж през пролетта. Това не е изненада за никой, тъй като със затоплянето на времето се случват и редица промени в тялото, които се оказват предпоставка за неприятната замаяност. Затова в тази статия разкриваме кои са основните причини за световъртеж през пролетта и какво е решението за това.

Промени в атмосферното налягане – причина за световъртеж през пролетта

Със затопляне на времето се наблюдава и промяна в атмосферното налягане. Редуват се по-хладни и горещи дни, а при по-чувствителните хора това се отразява сериозно на здравословното им състояние. Често те усещат липса на енергия, замаяни са и много отпаднали. Резките амплитуди могат да причинят и промени в кръвното налягане, и шум в ушите. Всички тези преживявания трябва да се вземат под внимание, за да не се стигне до влошаване на състоянието със съответните последици.

Лошото кръвообращение като причина за световъртеж, не само през пролетта

Влошената циркулация на кръвта в тялото и лошото оросяване на мозъка със сигурност са предпоставка за редица оплаквания, в това число и световъртеж. Обикновено това е целогодишен проблем, но дава много сериозни отражения най-вече през топлите месеци от годината. А като причина може да се посочи промяна в кръвното налягане. Честото разширяване и свиване на кръвоносните съдове вследствие температурните флуксации затруднява работата на кръвоносната система. От там се възпрепятства и циркулацията на кръв към важните органи, а резултата е недостиг на достатъчно количество кислород и хранителни вещества, и редица оплаквания като световъртеж през пролетта.

Пролетни алергии – виновници и за световъртеж през пролетта

Може това да звучи малко странно, но всъщност има обяснение, защо хората със сезонни алергии изпитват и световъртеж през пролетта. Нека обясним, че проявите на алергична реакция са свързани със зачервяване на очите и отток на лигавицата на носа, както и ушите. Все пак вътрешното ухо е отговорно за поддържане на равновесието в тялото. В случая заради подуването на ушите, евстахиевите тръби, които регулират налягането, не могат да функционират правилно. В резултат на което се повишава напрежението във вътрешното ухо и се появява световъртеж. Друга причина за състоянието е, че заради пролетните алергии много хора приемат сериозно количество антихистамини. Определени видове антихистаминови препарати обаче, могат да причинят и замайване.

Дехидратация – изненадваща причина за световъртеж през пролетта

Дехидратацията е често подценявана, но тя може да смущава процесите в тялото, особено когато то се нагажда с новите промени във времето. До нея може да се стигне заради продължително стоене на слънце без адекватен прием на течности. Така се нарушава електролитния баланс в организма и се компрометира притока на кръв към мозъка, което води и до световъртеж. Поддържането на подходящи нива на хидратация е от първостепенно значение за предотвратяване на това нежелано усещане.

Подкрепа на цялата кръвоносна система при световъртеж през пролетта с природен продукт

Появата на световъртеж през пролетта показва и нуждата от качествена грижа за кръвоносната система. За това не губете време, а започнете прием на Ентан / Entan®. Това е универсален съдов протектор, оказващ подкрепа на цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Благоприятното действие се постига благодарение на рационалното съчетание от висококачествени екстракти от Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и проантоцианидин. Резултатът от тази комбинация е заздравяване стените на кръвоносните съдове, намаляване на съдовото възпаление, подобряване на ендотелната функция и реологията на кръвта. При редовен прием се наблюдава положително повлияване на кръвоснабдяването на мозъка, вестибуларния апарат, ретината и крайниците. Продуктът спомага за овладяване на неприятните симптоми при световъртеж и шум в ушите. Изцяло естественият състав гарантира висок профил на безопасност на продукта, което позволява и продължителен прием без притеснение.

Потърсете в аптеките в страната или закупете бързо и удобно онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: