природни средства против световъртеж
Време за четене: ... минути
4.4
(23)

Ако сте в търсене на природни средства против световъртеж, можете да погледнете нашите предложения. Даровете от природата, които ще ви предложим в следващите редове, са доказали своята ефективност във времето. Изпробвайте ги и няма да съжалявате!

Природни средства против световъртеж, които наистина помагат

За предотвратяване и овладяване на световъртеж специалистите препоръчват:

Джинджифил

Причудливият корен е отлично средство за справяне със световъртежа и придружаващото го гадене. Благотворният му ефект се дължи на способността да стимулира кръвообращението. Препоръчително е да се приема под формата на чай. За приготвянето му е необходимо да залеете 3 резенчета джинджифил с вряла вода и да ги оставите да престоят около 20 минути. В случай че имате чести епизоди на световъртеж, пробвайте да дъвчете джинджифил.

Пипер и лимон – изпитани природни средства против световъртеж

Световъртежът обикновено започва с главоболие и гадене. Ето защо ако усетите, че тези симптоми започват, веднага добавете щипка сол и черен пипер в чаша топла вода. Изстискайте няколко лимона във водата и изпийте така приготвената напитка. Със сигурност ще се почувствате по-добре на мига.

Амла

Плодовете на това дърво с екзотично име също са от помощ при световъртеж. Лечебните им свойства са познати от векове на народите в Азия. Заемат важно място в древната система за здраве и дълголетие Аюрведа. За да се възползвате от полезните им свойства, добавете 1 ч.л. амла на прах в чаша вода. Прибавете половин лъжичка семена от кориандър и оставете сместа да престои една една нощ. Прецедете я и подсладете с малко кафява захар или мед. Лековитата напитка ще помогне за бързо облекчаване симптомите на световъртеж.

Целина

Блендирайте целина и я оставете в хладилника. Когато почувствате замаяност или слабост, изпийте около половин чаша, за да облекчите дискомфорта. Напитката е силно препоръчителна за хора, при които световъртежът е резултат от ниско кръвно налягане.

Още едно от доказаните природни средства против световъртеж

Ентан / Entan® се препоръчва като средство на първи избор при възрастни със световъртеж. Благодарение на широкоспектърното си действие този природен продукт си е спечелил прозвището „универсален съдов протектор“. Неговите активни съставки са стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин. Те така се допълват и взаимодействат, че подобряват оросяването на мозъка и периферното кръвообращение – ключови фактори за справяне със световъртежа. Научно изследване доказва, че продуктът повлиява положително епизодите на световъртеж още на втория месец от началото на приема. За оптимален ефект е препоръчителен по-продължителен прием по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Продуктът има отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.4 / 5. Брой гласове: 23

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: