разширени вени при жени
Време за четене: ... минути
5
(1)

Разширени вени при жени е често срещано състояние – представителките на нежния пол са четири пъти по-предразположени към развитието му от мъжете. Какво допринася за повишаване на риска от разширени вени при единия пол – ще разкрием в публикацията.

Защо дамите попадат в по-висок риск от разширени вени?

Разширените или още варикозни вени са често срещан съдов проблем и при двата пола. Фактите обаче посочват именно жените като по-податливи на появата му. Една от главните причини за това може да се крие в хормоните. Естрогените и прогестеронът играят важна роля в множество аспекти на женското здраве – регулират менструалния цикъл, физическото и психическото състояние и периодът на бременността. Промените в нивата им в женския организъм могат да се окажат основен фактор за формиране на разширени вени. Определянето на ролята им в този процес може да допринесе за взимане на адекватни мерки за предотвратяването им или своевременното им лечение.

Роля на хормоните при образуване на разширени вени при жени

Вените нямат мускулен слой, както артериите, който да подпомага движение на кръвта. Вместо него, вените разчитат на фини клапи, които осигуряват еднопосочно движение на кръвта. Промените в нивата на женските полови хормони могат да повлияят функцията на клапите. Същите хормонални промени могат още да отслабят стените на вените. Напрежението, което кръвта упражнява върху отслабените големи кръвоносни съдове довежда до тяхното подуване и разширяване.

Разширените вени не са единствено козметичен проблем, а състояние, което може да се задълбочи и да доведе до усложнения. В тази връзка, дамите е добре да следят за симптоми на разширени вени, като:

  • тежест и умора в крайниците
  • подуване на ръцете и краката
  • парещо усещане, пулсиране или болка в крайниците
  • задебеляване и промяна в цвета на кожата на краката
  • поява на дебели и изпъкнали вени

Съдова грижа срещу разширени вени при жените

Грижата за всички кръвоносни съдове в тялото е от изключително значение за дамите, които срещат венозни проблеми или искат да се предпазят от такива. Най-удачното решение за профилактика и поддържащо лечение на разширени вени е приемът на универсален съдов протектор. За да сте сигурни, че сте избрали най-доброто средство на пазара, заложете на Ентан / Entan®.

Продуктът осигурява пълна съдова протекция за всички кръвоносни съдове – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Подобрява здравината, еластичността и тонуса им посредством рационална комбинация от биофлавоноиди – Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони), в съчетание с проантоцианидин. Мощният антиоксидант допълва действието на лечебната билка, като премахва възпалението на съдовата стена и облекчава отока и болката в засегнатите крайници.

Природният продукт съдейства още за подобряване на кръвообращението в цялото тяло и микроциркулацията на кръвта. Засилва дренажа на лимфата и способства за намаляване на дискомфорта, причинен от разширените вени. Благодарение на множеството проучвания, приемащите продукта могат да бъдат сигурни в ефикасността и безопасността на активните съставки.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: