венозни проблеми
Време за четене: ... минути
5
(2)

Хората, които са засегнати от венозни проблеми, изпитват влошаване на състоянието през топлото полугодие. Кои често срещани проблеми с вените се обострят през летните месеци и какво е решението?

Често срещани венозни проблеми, които се влошават през лятото

Паякообразни вени

Така наречените паякообразни вени са малки, червени, сини или лилави венички, които се виждат през кожата в изправено или седнало положение. Обикновено се срещат по краката, гърдите и лицето, като наподобяват паяжини или малки дървесни клони. Всеки може да бъде засегнат от проблема, като по-предразположени са хората с фамилна обремененост. Не се наблюдават симптоми, но в определени случаи може да се изпита дискомфорт. Появата на паякообразни вени може да бъде сигнал за по-сериозен венозен проблем и поради това е нужно да не се неглижира.

Ретикуларни вени

Ретикуларните вени са разширени вени със син или зеленикав цвят, които често се формират по долните крайници и глезените. Ретикуларните вени са по-големи от паякообразните и по-малки и неизпъкнали, в сравнение с варикозните. Хората с наследствена слабост на кръвоносните съдове са в най-висок риск от поява на ретикуларни вени. При този вид разширени кръвоносни съдове може да се наблюдава болка и дискомфорт, чувствителност, парене или сърбеж в засегнатата област. Симптомите се обострят при повишаване на температурите.

Варикозни вени (разширени вени)

Варикозните вени са големи по размер, разширени сини или лилави вени, които са изпъкнали над кожата. Могат да засегнат всеки, но най-често от тях страдат хора с наследствена предразположеност, наднормено тегло и затлъстяване, както и хора, които прекарват продължително време в седнало или изправено положение. Засегнатите от варикозни вени изпитват тежест и умора в долните крайници. Оплакванията включват още подуване, спазми, болки и парене. Симптомите се обострят през топлите месеци, както и при носене на тесни дрехи. Облекчение се изпитва при повдигане на краката, носене на копресиращи чорапи и прилагане на контрастни душове.

Натурален лек при венозни проблеми

За да работят в насока за подобряване състоянието на вените, хората с венозни проблеми е удачно да започнат прием на продукт, който да се погрижи за здравината на вените. Такова средство е натуралният съдов протектор с универсално действие Ентан / Entan®. Той осигурява подкрепа на цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. В състава на Ентан се разкрива мощният ефект на екстракт от Гинко билоба, в съчетание със силния антиоксидант проантоцианидин. Рационалната им комбинация действа за подобряване на микроциркулацията на кръвта, увеличаване на устойчивостта на капилярите и премахване на отока и възпалението. Стимулира доброто кръвообращение, заздравява стените на кръвоносните съдове, повишава тонуса на вените. Ентан облекчава подуването, тежестта и умората в долните крайници.

Ентан е продукт с висок профил на безопасност. При прием не дразни стомаха и няма странични ефекти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: