разширени вени през лятото
Време за четене: ... минути
4.7
(18)

Всеки, който страда от разширени вени през лятото, знае, че дискомфортът се засилва. Причина за това са високите температури (над 25 °C), които карат вените да се разширят и така венозното връщане се забавя. За щастие, има начини да се овладее симптоматиката. Разкриваме ги в следващите редове…

Носене на компресивни чорапи – една работеща стратегия при разширени вени през лятото

Медицинските компресивни чорапи успешно се прилагат за помощно лечение и профилактика на разширени вени. Благодарение на стягащото си действие те подобряват венозното кръвообращение по посока от долните крайници към сърцето и облекчават болката. Въпреки безспорните им ползи обаче много хора с варикоза отказват да ги носят през летните дни. Мотивът им е, че ги стягат прекалено много и прекомерно им запарват кожата. Насоките, които дават специалистите на всички тях, са да заложат на чорапи с леко или средно ниво на компресия, изработени от дишаща материя. Друг вариант е да носят по-къси стягащи чорапи, които осигуряват комфорт при топло време и са направени за продължително носене. Като съветът е чорапите задължително да се носят при дълги пътувания със самолет, влак и автомобил.

Внимателно с плажа

Хората с разширени вени не бива да се излагат дълго на слънце, да стоят продължително време легнали и да не се движат. Препоръката важи с особена сила за часовете с най-силно слънчево греене (между 12:00 и 16:00 на обяд). Ако не се съобразят с нея, рискуват оплакванията им да се задълбочат.

Повече движение и къпане във водата – помагат при разширени вени през лятото

Всяка възможност през летните месеци трябва да се използва за разходки. По време на морската ваканция – и за къпане във водата, тъй като тя стимулира циркулацията на кръвта и премахва усещането за умора в краката. След излизане от водата е препоръчително да се отмие солта от краката, за да се предотврати кожната дехидратация. За финал е добре да се нанесе подходящо овлажняващо средство (напр. Липобаза).

Охлаждане

Студените душове и използването на успокояващ масажен гел с охлаждащ ефект също са от голяма полза за хората с разширени вени през летните дни.

Прием на природно средство със съдово-протективен ефект при разширени вени през лятото

Универсалният съдов протектор Ентан / Entan® е решението за подобряване на венозното кръвообращение през летните месеци. Това е изцяло природен продукт, с доказано през годините действие, който е безопасен при продължителна употреба. Активни съставки са естествени биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони, проантоцианидин) с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Продуктът няма равен на себе си на българския пазар. Оказва благотворно въздействие върху цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове. Приеман според предписанието, намалява болката, снема тежестта и умората в краката. Наличен е в аптеките в страната и в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: