неправилна циркулация на кръвта
Време за четене: ... минути
5
(5)

Неправилна циркулация на кръвта” е проблем, от който страдат много хора. Освен че създава значителен дискомфорт обаче, лошото кръвообращение може да крие рискове за здравето на засегнатите. Какви са опасностите, породени от нарушена циркулация на кръвта, и как може да им се противодейства? Узнайте отговорите в следващите редове.

Ефект на лошото кръвообращение върху ежедневния живот на засегнатите

Неправилна циркулация на кръвта засяга най-често горните и долните крайници. Това може да причини огромно неудобство на страдащите, като възпрепятства нормални ежедневни дейности и наруши качеството им на живот. За много хора с лошо кръвообращение интензивната физическа дейност се превръща в непосилна задача. Това е така поради влошаване на симптомите, като изтръпване, мравучкане и подуване на краката. Някои от засегнатите изпитват затруднения при прекарване дори и на кратко време в изправено положение. Този негативен ефект може да доведе до значително намаляване на физическата активност и обездвижване при възрастните хора.

Рискове за здравето, свързани с неправилна циркулация на кръвта

Лошото кръвообращение може да има опасни последици за психическото и физическото здраве на възрастните хора. Както знаем, кръвта пренася кислород и хранителни вещества до различни части на тялото. Нарушаването на този процес се изразява в недостиг на кислород до жизненоважни органи, като мозъка и сърцето. Здравните рискове, произхождащи от неправилна циркулация на кръвта, са свързани със сърдечно-съдова недостатъчност и инсулт. Нарушеното кръвообращение може да причини усложнения, като поява на инфектирани язви по кожата и образуване на тромби. Възрастните хора, които са неподвижни, са изложени на по-висок риск от развитие на усложнения.

Нарушената циркулация на кръвта възпрепятства бързото заздравяване на раните и възстановяването при боледуване. При жените, може да се превърне в причина за ексцесивен косопад, а при мъжете – за еректилна дисфункция. Други рискове, асоциирани с неправилно кръвообращение, са обща умора и изтощение, неспособност за концентриране и изпадане в летаргични състояния.

Решение за подобряване на кръвообращението и избягване на здравните рискове

Циркулацията на кръвта може да бъде подобрена, а здравните рискове овладяни. Тези ефекти се постигат с прием на Ентан / Entan®.

Продуктът е универсален съдов протектор. Това значи, че осигурява цялостна грижа за всички съдове в кръвоносната система – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Комплексното му действие е възможно, благодарение на прецизно разработена комбинация на пречистени и стандартизирани екстракти от Гинко билоба и проантоцианидин. Те доставят на организма пълен набор от мощни биофлавоноиди за:

  • заздравяване и повишаване еластичността на кръвоносните съдове
  • подобряване течливостта на кръвта и ендотелната функция
  • подобряване циркулацията на кръвта в цялото тяло
  • усилване на кръвоснабдяването на мозъка, вестибуларния апарат, ретината и крайниците
  • намаляване спазъма на артериите и укрепване на венозния тонус
  • облекчаване на симптомите, засягащи крайниците
  • засилване на когнитивните функции и повишаване на жизнената енергия
  • мощен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект

Продуктът има отлична поносимост и е напълно безопасен.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: