витамини за здрави кръвоносни съдове
Време за четене: ... минути
4.6
(20)

Има витамини за здрави кръвоносни съдове, които държат проблемите с кръвообращението надалече. Вижте кои са те, къде да ги намерите и как да подсилите техния благотворен ефект.

Витамин B

Витамин B и по-конкретно витамин B3 (ниацин) укрепва кръвоносните съдове и подобрява кръвния поток към периферните части на тялото. Участва в образуването на червените кръвни клетки (еритроцитите), предотвратява втвърдяването на артериите и подпомага разширяването на кръвоносните съдове (вазодилатацията). Препоръчителната дневна доза на витамин В3 за жените е 15 мг, а за мъжете – 14 мг. За да се насладите на ползите му, включете в менюто повече пилешко, пуешко, риба, гъби, слънчогледови семки, цвекло, леща, сушени домати, зелен грах, фъстъци и авокадо.

Витамин C

Аскорбиновата киселина, както е известен още витамин C, не само подсилва имунната система и увеличава устойчивостта на организма към респираторни заболявания, а и укрепва артериите и капилярите. Високо количество от този водноразтворим витамин се съдържа в цитрусовите и тропическите плодове, тиквата и спанака.

Тук е мястото да напомним, че НЕ бива да приемате витамин С, ако имате симптоми на коронавирус (COVID-19). Причината за това е, че той помага за съсирване на кръвта, а коронавирус инфекцията крие риск от образуване на кръвни съсиреци (тромби).

Витамин Е – един от важните витамини за здрави кръвоносни съдове

Мощният антиоксидант подпомага разширяването на кръвоносните съдове, насърчава доброто кръвообращение и предотвратява образуването на тромби. Освен това стимулира производството на еритроцити и подобрява транспорта на кислород в кръвта. За да си го набавите, използвайте растителни масла и хапвайте орехи, бадеми, броколи и домати.

Витамин К

Този мастноразтворим витамин има ключово значение за съсирването на кръвта. Недостигът му в организма може да предизвика кървене от различни органи. Предотвратява калцифицирането (втвърдяването) на артериите, появата на разширени вени и развитието на заболявания поради проблеми с кръвообращението.

Богато количество витами К има в зехтина, соевото олио, марулята и спанака.

Усилете ефекта на полезните витамини за здрави кръвоносни съдове с помощта на…

Ентан / Entan® – универсалният съдов протектор, който се грижи за цялото съдово дърво. Продуктът представлява пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, които благоприятстват състоянието на всички кръвоносни съдове в организма (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове).

Успехът на продукта е в уникалната формула. Всяка растителна капсула (VGcaps) съдържа висококачествен екстракт от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и проантоцианидин. Това е най-мощният, известен на човечеството антиоксидант. Той е 50 пъти по-активен от алфа-токоферол (витамин Е) и 20 пъти по-мощен от аскорбиновата киселина (витамин С).

Съставките се допълват взаимно, за да дадат на кръвоносните съдове най-доброто, от което се нуждаят. Резултатите от над 10 клинични проучвания доказват ефективността на продукта в съдовата патология. Приемът е удобен – по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Рискове за здравето няма поради напълно естествения произход на на съставките.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: