разширени вени домашно лечение
Време за четене: ... минути
4.2
(5)

Хората, страдащи от разширени вени е добре да започнат домашно лечение за навременно овладяване на проблема. Какви методи включва терапията у дома и с какво още да я подкрепим за максимален ефект?

Разширени вени и негативното им влияние върху качеството на живот на засегнатите

Разширените вени са неприятен проблем, който засяга и двата пола. През летния сезон състоянието се влошава още повече заради повишените температури. Неприятните „мрежички“ по краката създават чувство на дискомфорт, тежест и отоци по долните крайници. Освен притеснителен козметичен проблем, разширените вени са и сигнал за съдови нарушения.

При появата на разширени вени е нужно да предприемем известни мерки за успешно третиране на неприятния проблем.

При разширени вени – ефективно домашно лечение

Когато страдаме от разширени вени, прилагането на методи за домашно лечение има огромен положителен ефект. Тези мерки могат да включват разнообразни практики, които да подобрят венозния тонус. Към тях е нужно да добавим и прием на природни продукти за успешно повлияване на вените на съдово ниво.

Много е важно да поддържаме добра физическа активност. Ако работата ви е свързана с продължителен престой в седнало положение, не забравяйте да се разхождате за определен период от време. Когато започнете да усещате тежест в краката е добре да ги масажирате, за да се раздвижи кръвта. Препоръчва се масажните движения да се правят в посока от долу нагоре, тъй като така се засилва притокът на кръв към сърцето.

Желателно е да носите дрехи, които са по-свободни и не затрудняват кръвообращението в крайниците.

Положително влияние има и редуването на топъл със студен душ – контрастните душове тонизират стените на кръвоносните съдове.

Природни средства за домашно лечение на разширени вени

Билките, които ще ви помогнат при разширени вени са жълт кантарион, лавандула, мента, див кестен, пъпки от бреза, невен, орехови листа. Вана от лавандула, мента и хвойна спомага за повишаване на венозния тонус. Подходящо е и приложението на мехлеми и кремове, включващи тези билкови съставки.

А ако искате да облекчите болката от отока в краката, ябълковият оцет дава моментален ефект. Сложете напоени в ябълков оцет кърпи за няколко минути във фризера и след това обвийте засегнатите зони на краката с тях.

Доказано ефективен природен продукт при разширени вени

За дълготраен ефект при овладяване на съдови проблеми като разширени вени, е създаден природният продукт Ентан / Entan®.

Ентан е универсален съдов протектор, който се грижи за доброто кръвообращение и здраве на цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Той съдържа високопречистен и стандартизиран екстракт от Гинко билоба в комбинация с проантоцианидин. Последният е най-силният познат на човека антиоксидант. Активните съставки на Ентан имат благоприятен ефект при разширени вени, хемороиди, ретинопатии, отслабване на паметта и концентрацията, шум в ушите, световъртеж и други съдови нарушения.

Препоръчителната дневна доза е 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Продуктът е предназначен за продължителна употреба, като няма странични ефекти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.2 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: