съсирване на кръвта ковид
Време за четене: ... минути
5
(3)

Прекомерното съсирване на кръвта, което води до образуване на съсиреци (тромби), е едно от основните усложнения, свързани с ковид (COVID-19). Наличието му промени начина на лечение на пациентите с коронавирус по света и у нас. Четете повече по темата в следващите редове.

Опасността от съсирване на кръвта при ковид е реална и крие сериозни рискове за здравето

„Допреди месец повишеното съсирване на кръвта дори не беше сред възможните последици от коронавирус. Изведнъж обаче разбрахме, че то е сред най-сериозните усложнения от инфекцията“. Това казва през април 2020 г. д-р Патрик Борген. Той е завеждащ отделението по хирургия в болница „Маймонидес“ в Ню Йорк – един от най-засегнатите щати от пандемията.

Д-р Борген припомня, че кръвните съсиреци възпрепятстват нормалната циркулация на кръв в тялото и могат да бъдат опасни. Възможно е да станат причина за инфаркт, инсулт, бъбречни и белодробни проблеми, някои от които с фатален край. В своята практика той наблюдава следната тенденция – рискът от тромбоза е по-висок при тежките случаи на ковид, които се нуждаят от болнично лечение.

Проблеми със съсирването на кръвта имат около 10% от хоспитализираните с ковид пациенти

Това става ясно от данни, предоставени от д-р Марк Кроутър. Той е ръководител на катедрата по медицина в университет „Макмастър“ в Онтарио, Канада и касиер на Американското дружество по хематология (ASH). „Случаите на тромбоза нарастват. Никой преболедувал ковид не е застрахован. Рискът не бива да се пренебрегва, защото може да има тежки последици за здравето“, категоричен е д-р Кроутър.

Прием на антикоагуланти за предотвратяване съсирване на кръвта при ковид

Антикоагулантите са медикаменти, които намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци и придвижването им до жизненоважни органи на тялото. Те са средство на първи избор за профилактика на тромбоза при ковид. Д-р Борген и колегите му ги предписват на ковид пациенти по време и след болничния им престой.

Природно допълнение към антикоагулантите, което по естествен начин допринася за по-малка опасност от съсирване на кръвта при ковид

Все повече специалисти у нас препоръчват Ентан / Entan® като допълнение към противосъсирващите лекарства. Този 100% природен продукт допринася за предотвратяване на прекомерното съсирване на кръвта и намалява опасността от тромбози при коронавирус. Благотворното му влияние се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Всяка капсула доставя на организма оптимално количество флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин. Активните вещества усилват и взаимно допълват ефекта си. В резултат на синергията помежду им продуктът:

Над 10 клинични проучвания потвърждават ефективността на продукта в съдовата патология. Освен че има научно доказано и проверено от практиката действие, продуктът е напълно безопасен и с отлична поносимост. Подходящ за продължителен прием. Предлага се под формата на иновативни изцяло растителни капсули (VGcaps), което го прави идеален за вегани и вегетарианци.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: