срещу лошо кръвообращение
Време за четене: ... минути
5
(1)

Срещу лошо кръвообращение – ние сме тук! Недоброто кръвообращение е често срещан здравословен проблем, който може да засегне хора от всички възрасти. То се проявява, когато кръвта не циркулира правилно през тялото, което води до редица неприятни симптоми и сериозни последици за здравето. Разбирането на причините и симптомите на лошото кръвообращение, както и начините за справяне с него, е ключово за поддържане на добро здраве и жизненост.

Причини за лошо кръвообращение

Има множество фактори, които могат да доведат до проблеми с кръвообращението. Най-често срещаните причини включват:

Заседнал начин на живот: Липсата на физическа активност може да доведе до забавяне на кръвообращението, особено в крайниците. Дългото седене или стоене на едно място затруднява циркулацията на кръвта.

Високо кръвно налягане: Хипертонията може да повреди кръвоносните съдове и да наруши нормалния приток на кръв, което да доведе до проблеми с циркулацията.

Атеросклероза: Това състояние включва натрупване на плаки по стените на артериите, което ги стеснява и ограничава кръвообращението.

Диабет: Захарният диабет може да доведе до увреждане на кръвоносните съдове и нервите, което да предизвика нарушения в кръвообращението.

Тютюнопушене: Никотинът свива кръвоносните съдове и допринася за атеросклероза, което води до лошо кръвообращение.

Неправилно хранене: Диета, богата на наситени мазнини и липса на важни витамини и минерали, може да повлияе на здравето на сърцето и кръвоносната система.

Симптоми на лошо кръвообращение

Лошото кръвообращение може да се прояви по различни начини, в зависимост от засегнатата част на тялото. Ето някои от най-честите симптоми:

Изстиване на крайниците: Ръцете и краката могат да се чувстват студени поради намален приток на кръв.

Изтръпване и мравучкане: Липсата на достатъчно кръв може да предизвика усещания на мравучкане, особено в краката.

Подуване: Задържането на течности в тялото, особено в долните крайници, може да е признак на лошо кръвообращение.

Умора и отпадналост: Намаленият приток на кръв може да доведе до недостиг на кислород и хранителни вещества в мускулите, което причинява хронична умора.

Синини и бавно заздравяващи рани: Лошото кръвообращение затруднява процеса на възстановяване на тъканите.

Спешни мерки срещу лошо кръвообращение

Има няколко ефективни начина за справяне с лошото кръвообращение и подобряване на общото здраве на сърдечно-съдовата система.

Повече движение: Редовната физическа активност е един от най-добрите начини за стимулиране на кръвообращението. Дори кратки разходки или упражнения могат значително да подобрят циркулацията на кръвта.

Здравословна диета: Хранителният режим, богат на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и полезни мазнини, като омега-3 мастни киселини, може да подобри здравето на сърдечно-съдовата система. Храни като чесън, джинджифил и червен пипер също помагат за подобряване на кръвообращението.

Поддържане на нормално тегло: Излишните килограми увеличават натоварването върху сърцето и затрудняват кръвообращението, така че поддържането на здравословно тегло е важно за оптималното функциониране на тялото.

Отказ от тютюнопушене: Спирането на пушенето е ключов фактор за подобряване на кръвообращението, тъй като никотинът има отрицателно въздействие върху кръвоносните съдове.

Хидратация: Достатъчният прием на вода е важен за поддържането на добър кръвен поток, тъй като дехидратацията може да направи кръвта по-гъста и по-трудна за циркулация.

Масажи и контрастни душове: Масажите стимулират кръвообращението в проблемните зони, а редуването на топла и студена вода по време на душ помага за разширяване и свиване на кръвоносните съдове, което подобрява кръвния поток.

Силата на природата срещу лошото кръвообращение

Доброто кръвообращение е ключът към поддържането на оптимално здраве. Когато забележите първите симптоми на нарушена циркулация – студени крайници, изтръпване или умора, е време да предприемете действие. Ентан / Entan® е продукт с доказана ефективност, който съдържа мощен комплекс от биофлавоноиди. Тази комбинация има силен положителен ефект върху здравето на кръвоносните съдове и подобрява цялостното кръвоснабдяване на организма.

Редовният му прием не само подпомага защитата на вените, артериите, капилярите и лимфните съдове, но също така осигурява подобрено кръвоснабдяване на важни органи като мозъка и ретината. Това води до по-добро общо състояние, повишена концентрация и енергичност.

Освен това, продуктът е подходящ за профилактика при хора с предразположеност към проблеми с кръвообращението. Може да го намерите в аптеките в цялата страна или да го поръчате онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: