сърце и кръвоносни съдове
Време за четене: ... минути
5
(1)

Здравето на нашето сърце и кръвоносни съдове е застрашено през горещите летни месеци. Особено рискова група са страдащите от кардиопатии.

Какви са причините за потенциалната опасност за сърдечно-съдовата система и как може да им се противодейства? Отговорите дават специалистите.

Сърце и кръвоносни съдове – под заплахата на летните жеги

През жаркото лято кръвоносната система е изложена на редица предизвикателства. Това се дължи на факта, че организмът губи повече течности и минерални соли. Кръвта се сгъстява и кръвотокът се забавя, което води до допълнително натоварване на сърцето. Неслучайно случаите на сърдечно-съдови инциденти се увеличават през лятното време.

„С идването на жегите се променя терморегулаторният механизъм на тялото. В опит на организма да се охлади и да запази постоянна температура периферните кръвоносни съдове се разширяват, а потоотделянето се засилва. Ако това не се случи поради някаква причина, резултатите могат да бъдат особено неприятни“. За това предупреждава медицинският експерт от испанската здравна компания Sanitas Mayores Дейвид Кърто.

Специалистите информират за най-честите съдови проблеми в резултат на лошото кръвообращение през лятото

Това са подуване на ръцете и краката, влошаване на разширени вени на долните крайници, усещане за студ и изтръпване, особено в крайниците. И още – обриви в областта на подбедриците, глезените и стъпалата, отслабване на косата и ноктите.

За щастие, негативното влияние на горещината върху сърдечно-съдовата система може да се намали, като се спазват няколко прости правила.

Желателно е на първо място да се избягва престоят на слънце особено между 12 и 16 часа. Добре е да се носят светли и по-широки дрехи от естествени материи. Трябва да се намали, доколкото е възможно, физическото и психическото натоварване. Препоръчително е в дневното меню да преобладават течностите (за предпочитане вода) и плодовете – основен източник на минерални соли и витамини.

Хората със сърдечно-съдови заболявания трябва да са още по-внимателни и редовно да следят състоянието си при специалист.

Природно и изпитано средство за здраво сърце и кръвоносни съдове през най-горещия сезон от годината

Висококачественият кардиоваскуларен протектор Ентан / Entan® е най-подходящото решение за нормална функция на сърдечно-съдовата система.

Продуктът е вдъхновен от силата на природата. Всяка капсула съдържа пълна комбинация от естествени биофлавоноиди – проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони. Съставките са така комбинирани, че да оказват цялостен и мощен ефект върху всички кръвоносни съдове (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове).

Приемът подпомага кръвообращението и съдейства за подобряване течливостта на кръвта и ендотелната функция. Допринася за намаляване спазъма на артериите и повишаване на венозния тонус. Облекчава усещането за тежест и умора в долните крайници.

Действието е научно доказано. Над 10 клинични проучвания свидетелстват за положителния ефект на продукта в съдовата патология.

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Продуктът е наличен в аптеките в страната и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: