храна за оросяване на мозъка
Време за четене: ... минути
5
(1)

Храна за оросяване на мозъка – естествено, че има такава! Често се говори за ползите от здравословната диета върху физическото здраве, но рядко се споменава нейния ефект върху мозъка. Концепцията за “мозъчна мъгла” обхваща забравяне, объркване, затруднено концентриране и трудно намиране на думи. А, как да се предпазите от нея и да подобрите функциите на един от най-важните си органи с храна за оросяване на мозъка – научете сега!

Хормонален баланс и храна за мозъка

Добрата новина е, че концепцията за храната за оросяване на мозъка не е измислица. Съществуват научни доказателства, че определени храни могат да подпомогнат здравето на мозъка и да поддържат хормоналния му баланс. Въпреки това, ако мозъчната мъгла сериозно затруднява живота, храната сама по себе си може да не е достатъчна. В такъв случай е необходимо да се обмислят мерки като терапия, целенасочен прием на хранителни вещества или промени в начина на живот.

Храна за оросяване на мозъка

А, ето ги и тях – нашите предложения на храни за оросяване на мозъка, които е добре да приемате.

  • Сурово какао – суровото какао е богато на теобромин и флавоноиди, които подобряват кръвообращението и мозъчната функция. Какаовите зърна съдържат над 300 полезни съставки, което ги прави една от най-сложните, съответно и добри храни в света. Важно е да се използва сурово какао, а не индустриално преработен шоколад.
  • Средиземноморска диета – тази диета е известна с положителното си въздействие върху когнитивната функция и сърдечно-съдовото здраве. Тя включва ниско съдържание на наситени мазнини и животински протеини, и високо съдържание на антиоксиданти, фибри и витамини от група В. Средиземноморската диета се счита за диета с нисък гликемичен индекс, което означава, че почти не повишава нивата на кръвната захар, което е полезно за мозъчните клетки. Зехтинът екстра върджин, богат на омега-3 мастни киселини и витамин Е, е основен компонент на тази диета.
  • Ленено масло – лененото масло е добър източник на омега-3 мастни киселини и витамин Е, които помагат в борбата с мозъчната мъгла. Маслото може да се използва в дипове и сосове или в сутрешно смути, но не трябва да се използва за готвене. Изследвания показват, че омега-3 мастните киселини поддържат добра памет и способност за концентрация.
  • Горски плодове – плодове като боровинки, къпини, ягоди и малини са богати на антиоксиданти и имат нисък гликемичен индекс. Те съдържат антоцианини, които подобряват паметта и когнитивната функция. Тези храни за оросяване на мозъка също така помагат за запомнянето.

Храните за оросяване на мозъка могат значително да подпомогнат здравето му и да намалят симптомите на мозъчна мъгла. Включването на храни като сурово какао, ленено масло и горски плодове, както и следването на средиземноморска диета, може да подобри когнитивната функция и да поддържа хормоналния баланс. Въпреки това, при сериозни проблеми е важно да се търсят и допълнителни мерки за лечение.

Истинска храна за оросяване на мозъка

Приемът на Ентан / Entan®, който е универсален съдов протектор, е доказано полезен за подобряване на кръвообращението и мозъчната функция при възрастни хора. Това е първият природен продукт в България, който съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, които подпомагат здравето на цялото съдово дърво, включително артериите, вените, капилярите и лимфните съдове.

Благодарение на уникалната си формула, която съчетава екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин, този природен продукт предлага множество ползи:

  • Укрепване на кръвоносните съдове
  • Подобряване на кръвообращението
  • Повишаване течливостта на кръвта
  • Защита от свободните радикали
  • Намаляване на риска от съдово възпаление
  • Подобряване на паметта и концентрацията

Комплексното действие на продукта води до засилване на мозъчния кръвоток, което е от съществено значение за поддържане на добра когнитивна функция. За да се постигнат оптимални резултати се препоръчва продължителен прием на продукта. Не са наблюдавани нежелани ефекти или странични реакции при употребата му, което го прави безопасен за дългосрочна употреба. Подобрете нарушеното кръвооросяване на мозъка още сега!

Открийте продукта в аптечната мрежа или поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: