хемороиди след раждането
Време за четене: ... минути
5
(3)

Много жени страдат мълчаливо от хемороиди след раждането. Не е необходимо да е така! „Неудобният“ проблем може да се преодолее с помощта на лесни ежедневни практики и добра природна подкрепа. Вижте за какво говорим…

Лесни и безопасни начини за справяне с хемороиди след раждането

Ледено облекчение

Студеният компрес помага за намаляване на дискомфорта, причинен от хемороидалните образувания. Положителното му въздействие се дължи на свойството на студа да свива кръвоносните съдове (т.нар. вазоконстрикция) и да намалява отока и възпалението.

Приготвянето на компреса е лесно. Необходимо е единствено плик с лед да се увие с чиста хавлия. Компресът се налага в засегнатата зона няколко пъти на ден за 10-15 минути. Облекчението се усеща моментално. При наличие на епизиотомия (разрез между влагалището и ануса) е добре да се изчака известно време, преди да се пристъпи към процедурата.

Седяща вана – доказан метод срещу хемороиди след раждането

Смес от соли с успокояващ ефект също е от полза за овладяване на дискомфорта от хемороиди след раждане. Важно е да се има предвид, че водата не бива да е нито много топла, нито много студена. Бидето в банята значително би улеснило процедурата. В случай че такова не е налично, добра работа би свършил по-дълбок пластмасов леген. Друга възможност е да се използва ваната. Желателно е водната процедура да се извършва след дефекаци няколко пъти дневно. Подсушаването става с попиване, а не с триене.

Вкусно лечение

Храните с фибри са не само вкусно, но и много ефикасно средство за облекчаване на хемороиди след раждането. Такива са овесените ядки, лещата, броколите, брюкселското зеле, крушите, малините, ягодите. Освен всичко те са питателни и засищащи. Помагат за доброто храносмилане и улесняват изхождането. Това е от огромно значение за намаляване тежестта на симптомите и за елиминиране на риска от последващо възпаление на хемороидите. Все пак с фибрите не бива да се прекалява, тъй като има опасност от подуване на корема и образуване на газове.

Подкрепа от природата против хемороиди след раждането

Природният продукт Ентан / Entan® е горещо препоръчван от специалистите у нас при хемороиди. Пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди в състава му има мощен положителен ефект върху хемороидалните вени. Научно доказано е, че редовният и продължителен прием на Ентан води до намаляване на отока и кървенето. Укрепва венозните стени и повишва тонуса им.

Освен на вените Ентан влияе благоприятно и на останалите кръвоносни съдове в тялото. Това му отрежда титлата „универсален съдов протектор“.

Съставките на Ентан – екстракт от Гинко билоба и проантоцианидин – са щателно проучени по отношение на своята ефективност и безопасност. Продуктът има отлична поносимост и може да се приема продължително време без опасност от странични ефекти и нежелани реакции.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: