кръвоносни съдове

Кръвоносни съдове – ето кои храни благоприятстват здравето им

5
(21)

Както има храни, които въздействат негативно на нашите кръвоносни съдове, така има и такива, които им оказват положителен ефект. В настоящата статия ще отдадем заслужено внимание на вторите и ще разкрием как лесно да се усили благотворното им влияние.

Храни, приятели на вашите кръвоносни съдове

Броколи

Силно напомнящият на умалено дръвче кръстоцветен зеленчук е ценен помощник в поддържането на кръвоносните съдове в топ форма. Редовната му консумация допринася за еластичността на съдовите стени. Освен това благоприятства кръвообращението. Благодарение на изобилното количество витамин Е, което съдържа, той предотвратява образуването на кръвни съсиреци (тромби) и намалява нивото на холестерол в кръвта.

Нар

Този екзотичен плод също има силата да подобрява здравето на кръвоносните съдове. Доказано е, че половин чаша сок от нар дневно, възпрепятства натрупването на плаки в артериите. Особено препоръчително е напитката да се приема от страдащите от хипертония и диабет. За да се възползват максимално от полезните й свойства, е добре да я пият непосредствено след като я приготвят.

Кромид лук

Лукът носи много ползи за кръвоносните съдове. Съдържащите се в него серни съединения имат антикоагулантен ефект и повишават „добрия“ холестерол в кръвната плазма. В резултат рискът от образуване на тромби и отлагането на плаки значително намалява. Това обаче не е всичко! Силно изразеното противовъзпалително действие на лука допълнително предпазва кръвоносните съдове от запушване. Препоръчва се този зеленчук да се консумира в сурово състояние, за да не се губят полезните му свойства.

Домат

Любимият зеленчук на много хора по света е верен защитник на вените и артериите. Протективното му действие се дължи на голямото количество ликопен в състава му. Този каротеноид с мощни антиоксидантни свойства намалява опасността от запушване на кръвоносните съдове. Хората, които желаят да се насладят максимално на качествата му, е добре да консумират доматите сурови или преминали лека термична обработка.

Доказано природно средство, което усилва благотворния ефект на диетата върху всички кръвоносни съдове

За да е още по-силно положителното въздействие на посочените храни върху кръвоносните съдове, консумацията им непременно трябва да се съчетае с приема на Ентан / Entan®. Това е първият изцяло натурален продукт у нас, който осигурява всеобхватна грижа за цялото съдово дърво (вени, артерии, капиляри и лимфни съдове). Силно изразеното му протективно действие върху всички кръвоносни съдове в организма се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди. Всяка растителна капсула съчетава силата на стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и мощния антиоксидант проантоцианидин. В резултат на уникалния си състав продуктът укрепва и заздравява кръвоносните стени, намалява спазъма на артериите и подобрява венозния тонус. Освен че е изключително ефективен, е и напълно безвреден. Има отлична поносимост и е идеален за продължителна употреба.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 21

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
13
x
До 26% намаление на ЕНТАН