болест на рейно лечение
Време за четене: ... минути
4.8
(21)

Днес ще дадем експертни съвети за лечение и превенция на болест на Рейно (болестта на студените пръсти). Изпробвайте ги лично, за да се убедите в ефективността им.

Здравословна промяна в начина на живот за разреждане атаките на болест на Рейно

Можете да предприемете следните стъпки, за да намалите пристъпите на синдрома на Рейно

Избягвайте тютюнопушенето

Поради свиването на кръвоносните съдове активното и пасивното пушене водят до спад в телесната температура. Това на свой ред може да отключи пристъп на Рейно. Ето защо специалистите приканват тютюнопушенето да се спре и да се избягват задимени места.

Спортувайте

Спортът подобрява кръвообращението – нещо, което е от особена важност при хората, които са предразположени към заболяването (по статистика всеки 5-и). В случай че имате вторичен синдром на Рейно, който обикновено е усложнение от подлежащо заболяване, е желателно да се консултирате с лекуващия лекар, преди да пристъпите към тренировки на открито.

Намалете стреса

Ограничете доколкото е възможно стресовите ситуации в ежедневието. По-малкото стрес в живота ще ви помогне да контролирате по-добре болестта на Рейно.

Избягвайте резките температурни промени

Рязката промяна от горещо на студено и обратно е истински шок за организма и може да доведе до синдром на Рейно. С оглед на това е добре да не го допускате.

Алтернативни методи за лечение и профилактика на болест на Рейно

В допълнение към промените в начина на живот можете да разчитате на следните алтернативни подходи за лечение и профилактика на синдрома на Рейно:

Прием на омега-3 мастни киселини – важна стъпка за лечение и превенция на болест на Рейно

Има данни, че омега-3 мастните киселини (ТриОмега 1000+) помагат за повишаване устойчивостта към студ. Именно поради това е препоръчително да си осигурите техния прием.

Акупунктура

Прилагането на тази древна практика, при която тънки игли се вкарват на определени точки в тялото, подобрява притока на кръв и облекчава симптомите на синдрома на Рейно.

Биофидбек

Това е сравнително нов метод за лечение, който активира скритите сили за самолечение. Освен стойностите на кръвното налягане и работата на потните жлези, положително повлиява телесната температура, което е от полза при болестта на Рейно.

Спешно домашно лечение на болест на Рейно

За да овладеете бързо пристъп на болест на Рейно:

  • отидете на топло място
  • раздвижете пръстите на ръцете и краката
  • сложете ръцете в областта на подмишниците
  • правете широки кръгове с ръце
  • полейте пръстите на ръцете и краката с топла вода
  • масажирайте ръцете и краката

Природна помощ за лечение и профилактика на болест на Рейно

Универсалният съдов протектор Ентан / Entan® успешно допълва методите за лечение и превенция на синдром на Рейно. Този изцяло природен продукт ускорява циркулацията на периферната кръв и лимфа, което е от ключово значение за подобряване течливостта на кръвта (реологията). Повлиява благоприятно кръвоснабдяването на крайниците и оказва мощно антиоксидантно действие.

Благотворното действие на продукта се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Всяка растителна капсула на продукта съдържа оптимално количество стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба (40 mg) – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин (80 mg). Приемът е удобен. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма противопоказания.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 21

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: