шумене в ушите
Време за четене: ... минути
0
(0)

10% от хората, страдащи от шумене в ушите (тинитус), имат психологически проблеми. За това информира д-р Джорди Коромина. По негова идея в болница „Текнон“ в Барселона е разкрито едно от първите отделения в Испания за пациенти с тинитус.

Изказването на експерта е по повод Световния ден на хората с шум в ушите, отбелязван всяка година на 25-ти април.
Тук е мястото да кажем, че тинитус е едно от най-честите оплаквания в практиката на всеки невролог или УНГ специалист. Проблемът се характеризира с усещане за непрестанно звънене или бръмчене в ушите, без да има външен източник на звук.

Според официалната статистика между 10-15 процента от възрастното население в света е засегнато от тинитус. За съжаление, днес все още няма окончателно лечение.

Шумене в ушите и влошено психично здраве

„Много хора по света са с шум в ушите. Това неминуемо влияе негативно върху качеството им на живот. Значителна част са с психологически проблеми. Сред въпросните хора има дори такива с депресия – сериозно заболяване, към което трябва да подхождаме с голямо разбиране. Смятам, че е наш ангажимент като специалисти да оказваме нужната грижа и подкрепа на страдащите от тинитус. Само така те ще могат да водят един нормален живот“, казва д-р Коромина.

Специалистът припомня, че причините за шум в ушите са много и различни. Сред основните са излагането на прекалено силни звуци, а също нарушения, които не са свързани със слуха (дори ковид инфекцията може да отключи тинитус). И още – прием на медикаменти (над 200 лекарства предизвикват като страничен ефект шум в ушите). В много случаи в основата на проблема е нарушената микроциркулация.

Едно от най-ефективните лечения за справяне с тинитус

Д-р Коромина посочва бимодалната невростимулация като изключително ефективна терапия срещу шум в ушите. Това е комбинация от леки електрически импулси към езика и звук през слушалки за по-добра невропластичност на мозъка. Независими едно от друго проучвания показват значително подобряване на симптомите при 85% от хората с тинитус, подложили се на тази терапия за 6 до 12 седмици.

Още едно работещо решение при шумене в ушите

Приемът на Ентан / Entan® се препоръчва от все повече специалисти у нас при тинитус. Продуктът е особено подходящ, когато причината за шума в ушите е нарушена микроциркулация. Благодарение на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове той подобрява кръвообращението към вътрешното ухо.
Ефектът е доказан в над 10 клинични проучвания в областта на съдовата патология. Продуктът е безопасен и с отлична поносимост. Не дразни стомаха и може да се приема продължително време. Подходящ е дори за вегани, вегетарианци и хора, които постят, тъй като се предлага в растителни капсули (VGcaps). Тази иновативна фармацевтична форма е с изцяло растителен произход и отговаря на фарма индустрията.

Наличности има в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: