бучене на ушите
Време за четене: ... минути
5
(1)

Австрийско проучване показва, че прекаленото използване на мобилен телефон е в състояние да увеличи риска от бучене на ушите (тинитус).

„Интензивната употреба на преносим телефон може да бъде свързана с появата на шум в ушите в дългосрочен план. Ето защо препоръчваме телефонът да се използва наистина при необходимост“. Думите са на главния автор на изследването д-р Ханс-Петер Хътър от Института по здраве на околната среда към Медицинския университет във Виена. Резултатите са публикувани в онлайн изданието на сп. Occupational and Environmental Medicine.

Припомняме, че шумът в ушите е състояние, при което слуховият анализатор регистрира чисто субективен звук. Казано по друг начин, няма източник, който да издава въпросния звук.

Проблемът засяга между 15-20% от хората в развитите страни, като тенденцията е броят на засегнатите да нараства все повече. Състоянието не представлява заплаха за живота, но сериозно влошава качеството му. Обикновено подобрение се наблюдава след овладяване на основната причина.

Звънене на ушите и ролята на мобилния телефон за проблема

Изследването, оглавявано от д-р Хътър, е проведено сред 100 души, лекувани от хроничен шум в ушите. Контролната група също е от 100 души. На участниците са зададени въпроси относно използването на мобилни телефони.

От анализа на отговорите е видно, че хората, използвали прекомерно телефоните преди появата на тинитус, са били изложени на 37% по-висок риск от проблема. Впечатление прави, че участниците, които са прекарвали поне 10 минути дневно на телефона, са в 71% по-голяма опасност от шум в ушите.

Болшинството от изследваните лица споделят, че са местили телефона от едното на другото ухо, докато са разговаряли. 38% се оплакват от шум в само в лявото ухо. Приблизително същият процент хора информират, че шумът е почти непрестанен. В 29% от случаите, пък се докладва замайване и световъртеж.

Изследователите обясняват връзката между прекомерната употреба на мобилен телефон и шума в ушите с голямото електромагнитно облъчване на кохлеата във вътрешното ухо.

Доказано природно средство срещу бучене на ушите от телефон

Специалистите препоръчват да не се прекалява с телефонните разговори и да се приема Ентан / Entan®. Това е универсален съдов протектор, който оказва цялостен и мощен ефект върху кръвоносните съдове. Формулата му съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин).

Флавон гликозидите и терпин лактоните подобряват кръвообращението към вътрешното ухо и действат благотворно при шум в ушите. Проантоцианидинът, един от най-мощните антиоксиданти, известен на човечеството, усилва техния ефект, като укрепва кръвоносните съдове и възстановява кръвотока в организма.

Над 10 клинични проучвания свидетелстват за положителния ефект на продукта в съдовата патология.

Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Спокойно може да се използва от вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в иновативни изцяло растителни капсули (VGcaps).

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: