замайване на главата причини

Замайване на главата – 3 чести причини за световъртеж

5
(4)

Усещането за замайване на главата е често срещано оплакване сред възрастните, като има редица причини, които провокират неприятния световъртеж. Тъй като състоянието може значително да влоши качеството на живот, а понякога да сигнализира за по-сериозен здравословен проблем, симптомите не бива да се пренебрегват. В следващите редове споделяме 3 фактора, които е възможно да предизвикат замайване на главата, особено през предстоящите по-топли месеци.

Дехидратация

До дехидратация на организма може да доведе продължителен престой на топло и слънчево, недостатъчен прием на течности, както и някои болести. При обезводняване обемът на кръвта намалява, кръвното налягане се понижава и мозъка не се кръвоснабдява добре. В резултат понякога настъпва усещане за силно замайване на главата. Обикновено изпиването на чаша вода подобрява състоянието. Но ако недостигът на течности или храна е бил по-продължителен, е възможно да се правят интравенозни вливки. Те снабдяват тялото с жизненоважни електролити, като калий или сол и подпомагат регенерирането на организма.

Промени в атмосферното налягане

През пролетния сезон се наблюдават чести промени в атмосферното налягане. Характерно е топлото време да се редува със захлаждания и превалявания. При по-чувствителните хора тези флуктуации в атмосферното налягане, предизвикани от резките колебания в температурите, са съпътствани от неприятното усещане за отпадналост и замайване на главата. Характерните оплаквания за този сезон включват още промени в кръвното налягане и усещане за шум в ушите.

Лошо кръвообращение – една от сериозните причини за замайване на главата

Незадоволителното кръвообращение възпрепятства циркулацията на кръв и оросяването на вътрешното ухо и мозъка. В резултат на недостига на достатъчни количества кислород и хранителни вещества често следват оплаквания от световъртеж. Този проблем засяга по-често хората на средна или в напреднала възраст. Рискови групи са и диабетиците, хората с наднормено тегло и тези, които страдат от атеросклероза.

След като споделихме тези чести причини за замайване на главата, вижте природен продукт, който подпомага кръвоносната система и овладява световъртежа

Ентан/Entan® е изцяло натурален съдов протектор, който елиминира неприятните симптоми при световъртеж и подобрява цялостното здравословно състояние. Продуктът е с доказан широкоспектърен ефект като се грижи за здравето на цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Благоприятното действие се постига благодарение на рационалното съчетание от висококачествени екстракти от Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и проантоцианидин. Резултатът от тази комбинация е заздравяване стените на кръвоносните съдове, намаляване на съдовото възпаление, подобряване на ендотелната функция и реологията на кръвта. При редовен прием се наблюдава положително повлияване на кръвоснабдяването на мозъка, вестибуларния апарат, ретината и крайниците. Продуктът спомага за овладяване на неприятните симптоми при световъртеж и шум в ушите. Изцяло естественият състав гарантира висок профил на безопасност на продукта, като няма данни за противопоказания или странични ефекти дори при продължителен прием.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
10
x
До 26% намаление на ЕНТАН