замайване на главата причини

Замайване на главата – 3 чести причини за световъртеж

5
(4)

Усещането за замайване на главата е често срещано оплакване сред възрастните, като има редица причини, които провокират неприятния световъртеж. Тъй като състоянието може значително да влоши качеството на живот, а понякога да сигнализира за по-сериозен здравословен проблем, симптомите не бива да се пренебрегват. В следващите редове споделяме 3 фактора, които е възможно да предизвикат замайване на главата, особено през предстоящите по-топли месеци.

Дехидратация

До дехидратация на организма може да доведе продължителен престой на топло и слънчево, недостатъчен прием на течности, както и някои болести. При обезводняване обемът на кръвта намалява, кръвното налягане се понижава и мозъка не се кръвоснабдява добре. В резултат понякога настъпва усещане за силно замайване на главата. Обикновено изпиването на чаша вода подобрява състоянието. Но ако недостигът на течности или храна е бил по-продължителен, е възможно да се правят интравенозни вливки. Те снабдяват тялото с жизненоважни електролити, като калий или сол и подпомагат регенерирането на организма.

Промени в атмосферното налягане

През пролетния сезон се наблюдават чести промени в атмосферното налягане. Характерно е топлото време да се редува със захлаждания и превалявания. При по-чувствителните хора тези флуктуации в атмосферното налягане, предизвикани от резките колебания в температурите, са съпътствани от неприятното усещане за отпадналост и замайване на главата. Характерните оплаквания за този сезон включват още промени в кръвното налягане и усещане за шум в ушите.

Лошо кръвообращение – една от сериозните причини за замайване на главата

Незадоволителното кръвообращение възпрепятства циркулацията на кръв и оросяването на вътрешното ухо и мозъка. В резултат на недостига на достатъчни количества кислород и хранителни вещества често следват оплаквания от световъртеж. Този проблем засяга по-често хората на средна или в напреднала възраст. Рискови групи са и диабетиците, хората с наднормено тегло и тези, които страдат от атеросклероза.

След като споделихме тези чести причини за замайване на главата, вижте природен продукт, който подпомага кръвоносната система и овладява световъртежа

Ентан/Entan® е изцяло натурален съдов протектор, който елиминира неприятните симптоми при световъртеж и подобрява цялостното здравословно състояние. Продуктът е с доказан широкоспектърен ефект като се грижи за здравето на цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Благоприятното действие се постига благодарение на рационалното съчетание от висококачествени екстракти от Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и проантоцианидин. Резултатът от тази комбинация е заздравяване стените на кръвоносните съдове, намаляване на съдовото възпаление, подобряване на ендотелната функция и реологията на кръвта. При редовен прием се наблюдава положително повлияване на кръвоснабдяването на мозъка, вестибуларния апарат, ретината и крайниците. Продуктът спомага за овладяване на неприятните симптоми при световъртеж и шум в ушите. Изцяло естественият състав гарантира висок профил на безопасност на продукта, като няма данни за противопоказания или странични ефекти дори при продължителен прием.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
6
x
До 26% намаление на ЕНТАН