против световъртеж
Време за четене: ... минути
5
(1)

Допълнителният прием на калций и витамин D може да е добра стратегия против световъртеж. Заключението е от изследване на учени от Корея. Научете малко повече за него в следващите редове!

Против световъртеж – потенциално природно решение

Корейското проучване се фокусира върху позиционния световъртеж (доброкачествен пароксизмален световъртеж). Това е най-често срещаният периферен световъртеж. Той се появява при промяна в позицията на главата. Според авторите на изследването близо 86% от засегнатите имат ниско качество на живот. „Това, обаче, е напът да се промени“, обнадежден е д-р Джи Су Ким от Медицинския колеж към Сеулския национален университет. Оглавяваният от него екип провежда проучване сред повече от 900 души с позиционен световъртеж. Участниците са разделени в две групи. В първата група попадат хората с ниски нива на витамин D (< 20 ng/ml). Те получават препоръчителното дневно количество витамин D – 400 международни единици (IU), и калций 500 mg два пъти дневно. В същата тази група са и хората с по-високо ниво на витамин D в кръвта (≥ 20 ng/ml). Те обаче не получават допълнително калций и витамин D.

Хората от втората група не получават калций и витамин D независимо от концентрацията им.

Резултатите са повече от обнадеждаващи

От данните става ясно, че при хората, приемали допълнително калций и витамин D, честотата на пристъпите на световъртеж е намаляла с 24%. Като база за сравнение са използвани резултатите на хората, които не са вземали калций и витамин D.

Най-голяма полза е наблюдавана при хората с най-голям изходен дефицит на витамин D. За това ясно говорят резултатите. При хората с ниво на витамин D < 10 ng/ml епизодите на световъртеж намаляват с цели 45%. При хората с концентрация на витамин 10-20 ng/ml епизодите на световъртеж намаляват само с 14%.

Резултатите сочат още, че 38% от хората, приемали калций и витамин D, впоследствие имат още един епизод на световъртеж. А процентът на тези, които не са приемали калций и витамин D, е 47.

„Нещо толкова достъпно като приемът на калций и витамин D e в състояние да намали пристъпите на световъртеж“, казва д-р Ким.

Природата разполага с нещо доказано против световъртеж

Универсалният съдов протектор Ентан / Entan® е изпитано природно средство срещу замайване и световъртеж. Механизмът му на действие е следния – подобрява оросяването на мозъка и периферното кръвообращение, а силата му е в рационалната формула. Всяка растителна капсула (VGcaps) осигурява пълна комбинация от биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони).

Терапевтичният ефект на продукта при световъртеж и други проблеми от съдов произход е доказан в над 10 клинични проучвания.

Няма данни за противопоказания. Стандартната дозировка е по 1 растителна капсула 3 пъти дневно, след хранене. За постигане на оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием.

Търсете в аптеките или поръчайте от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: