нарушение на вътрешното ухо
Време за четене: ... минути
5
(2)

Близо 69 милиона американци над 40-годишна възраст имат някаква форма на нарушение на вътрешното ухо. Това е предпоставка за поява на замаяност и световъртеж, което ги прави 12 пъти по-уязвими от сериозно падане и нараняване.

Повече от 22 милиона души не осъзнават риска, на който са изложени. Основната причина е, че не са имали епизоди на световъртеж или внезапни падания. Това коментират изследователите от университета „Джон Хопкинс“ в Балтимор, САЩ, които анкетират над 5000 мъже и жени над 40 години. Резултатите от проведеното от тях проучване са публикувани в онлайн изданието на JAMA Internal Medicine.

Нарушение на вътрешното ухо и проблеми с вестибуларния апарат

При анализа на резултатите учените установяват, че:

  • хората, които имат дисфункция на вътрешното ухо, но нямат симптоми, са 3 пъти по-застрашени от животозастрашаващо падане
  • хората с дисфункция на вътрешното ухо, които проявяват симптоми, имат 12 пъти по-висок риск от тежко падане

Като база за сравнение служат хора, които нямат проблеми с вестибуларния апарат.

От проучването става ясно още, че…

„На вестибуларните нарушения трябва да се гледа сериозно. Паданията могат да бъдат фатални, а нараняванията – болезнени, причина за по-дълъг болничен престой и влошено качество на живот“. За това предупреждава проф. д-р Лойд Майнър от Медицинския факултет на университета „Джон Хопкинс“.

В съобщение за медиите д-р Майнър казва, че случайните падания са водеща причина за смърт и наранявания сред възрастните хора. Всяка година в Съединените щати паданията:

  • причиняват смъртта на около 13 000 възрастни
  • водят до над 1,5 милиона посещения в спешна помощ

„Нашето проучване показва, че проверката на вестибуларния апарат трябва да е част от първичната медицинска помощ. Желателно е клиницистите да изследват пациентите за вестибуларна дисфункция и да назначават мерки за предпазване от падания“, казва д-р Майнър.

При нарушение на вътрешното ухо и произтичащ от това световъртеж наши специалисти препоръчват…

Ентан / Entan® – съдов и невропротектор, който подобрява мозъчното оросяване и периферното кръвообращение, а оттам овладява и вестибуларните нарушения. Продуктът представлява пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин) с мощен ефект върху кръвоносните съдове.

Проведени са над 10 клинични проучвания за ефекта на продукта в съдовата патология. Иновативната технологична форма – VGcaps (растителни капсули), в която се предлагат съставките, е подходяща за вегетарианци и вегани.

Продуктът не предизвиква нежелани ефекти като дразнене на стомаха и е подходящ за продължителна употреба. С цел по-голямо удобство на потребителите се предлага в четири различни вида опаковки. Наличен е в аптеките в цялата страна и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: