за подобряване на кръвообращението
Време за четене: ... минути
3.3
(3)

За подобряване на кръвообращението страдащите от диабет е необходимо да предприемат определени мерки. Един от основните съпътстващи проблеми при диабет е именно нарушеното кръвообращение. Бавното зарастване на рани е в резултат на влошения кръвен поток при хората, които страдат от захарна болест. Диабетиците са особено предразположени и към намалено кръвоснабдяване в долните крайници. Това, от своя страна, води до стесняване и втвърдяване на кръвоносните съдове, което допълнително усложнява проблема.

Какви мерки да предприемат хората с диабет за подобряване на кръвообращението?

Мониторинг на кръвната захар

След диагностициране на диабет нивата на глюкоза в кръвта трябва да се следят периодично. Освен това е добре да се полагат необходимите усилия за регулирането им.

Следене на кръвното налягане и нивата на холестерол

Ако са налице проблеми с кръвното налягане и най-вече при наличие на хипертония е добре да се потърси мнението на специалист. Той трябва да препоръча средства за регулирането му. Но за нормално кръвообращение е добре да се следят и нивата на холестерол в кръвта.

Увеличаване на движението

Движението носи множество ползи за здравето. Но при хората с влошено кръвообращение и диабет това се смята за същинска панацея. Спортът и физическата активност регулират нивата на холестерол и съдействат за нормализиране за кръвното налягане. Движението също така подобрява нарушеното кръвоснабдяване на крайниците – проблем, който често спохожда страдащите от диабет.

Изберете спорт, който харесвате, за да ви носи удоволствие и да го практикувате редовно. От Американската сърдечна асоциация отбелязват, че редовните тренировки не само подобряват кръвообращението, но също така намаляват необходимостта от медикаментозен прием за овладяване на диабета.

Отказване от вредните навици

Най-неблагоприятно въздействие върху кръвообращението оказва тютюнопушенето. От Американската диабетна асоциация предупреждават, че този вреден навик ускорява стесняването на артериите и затруднява кръвообращението.

Природно средство за подобряване на кръвообращението и активна грижа за цялото съдово дърво

Както споменахме, всеки страдащ от диабет е добре да вземе превантивни мерки за заздравяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението. Това е възможно с приема на Ентан / Entan® – универсален съдов протектор.

Ентан е подходящо природно средство за подобряване на кръвообращението при диабетици. Той действа комплексно за неутрализиране на всички негативни влияния на високата кръвна захар върху кръвоносните съдове.

Ентан дължи благоприятния си ефект на комбинацията от биофлавоноиди, които доказано подобряват циркулацията на кръвта. Същевременно, активните съставки на Ентан спомагат за намаляване на възпалителните процеси в съдовете и подобряват тяхната еластичност.

Продуктът има положително действие при овладяване на съдови проблеми като разширени вени и хемороиди, шум в ушите и световъртеж. Ентан се препоръчва при ретинопатии, атеросклероза и състояния след инсулт. Приемът му се осъществява по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3.3 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: