разширени вени море

Разширени вени и море – мисия възможна! Препоръки за ваканцията

5
(22)

Почивката на море крие неподозирани ползи за хората с разширени вени. Макар и разширените вени да не обичат лятото, хората с такъв проблем могат да извлекат ползи от морската вода. Хладката температура на водата и вълните, които правят естествен хидромасаж, подобряват тонуса на кръвоносните съдове.

Разширените вени могат да създадат сериозен дискомфорт през летните месеци. С повишаването на температурите оплакванията от оток, тежест и болки в краката се засилват. Това се дължи на понижаването на венозния тонус и отпускане на еластичните влакна в стената на вените. Високите градуси водят и до интензивно изпотяване със загуба на телесни течности, което може да доведе до дехидратация на организма и дори до тромбози. Жените страдат по-често от разширени вени спрямо мъжете.

Почивката на море може да повлияе благоприятно при разширени вени

Вижте какви са ползите от морската вода:

 • Плуването в морето е изключително полезно за хората, страдащи от разширени вени, защото подобрява цялостната циркулация на кръвта
 • Също така плуването ангажира толкова много мускули в тялото ни, че подобрява цялостно притока на кръв
 • По-малката гравитация и по-ниското налягане във водна среда намаляват напрежението върху краката и подобряват кръвообращението
 • Гимнастиката във водата също има благоприятен ефект върху кръвообращението ни. Пример за подходящо упражнение в морската вода е лекото тичане с високо повдигнати колене, на дълбочина малко над тях.
 • Разходките по плажната ивица са силно препоръчителни, защото подобряват циркулацията на кръв в организма.

Препоръки, които да спазвате при плажуване, ако страдате от разширени вени

 • Още докато пътувате към морето не прекарвайте повече от два часа в една и съща поза. Избягвайте да кръстосвате краката си, защото това допълнително затруднява кръвообращението.
 • Облечете се така, че краката ви да са покрити. Ако страдате от разширени вени, избягвайте излагането на слънце.
 • Не се препоръчва хващането на тен в часовете между 12:00 и 17:00. Слънчевите бани в обедните часове са опасни за хората с разширени вени, защото влошават многократно проблема.
 • Препоръчително е плажуването рано сутрин до 11:00 часа или късно вечер след 18:00 часа.
 • Приемайте повече течности, за да хидратирате организма при високите температури.
 • Избягвайте да заривате краката си в горещия пясък. Топлината има негативен ефект върху разширените вени.
 • След излизане от морската вода е добре да се отмие солта от краката, за да се предотврати дехидратацията на кожата. Препоръчително е след подсушаване да се нанесе подходящо средство за овлажняване (напр. Липобаза).

За да си гарантирате максимален комфорт по време на море, не забравяйте да прибавите към багажа си…

Ентан/Entan® – универсален съдов протектор, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Този изцяло природен продукт е рационална комбинация от естествени биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони, проантоцианидин). Те оказват мощен ефект върху кръвоносните съдове като подобряват венозното кръвообращение. Редовният прием на продукта намалява тежестта, болката, умората и подуването на краката. За максимален ефект е добре приемът на природния продукт да започне още преди лятото, за да се избегне обостряне на симптомите през топлия сезон.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 22

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
7
x
До 26% намаление на ЕНТАН