пресотерапия на крака
Време за четене: ... минути
5
(2)

В следващите редове ще поговорим малко повече за пресотерапия на крака. В темата ще ни въведе д-р Петра Вега. Тя е касиер на Испанското сдружение по естетична медицина (SEME) и директор на клиника по естетична медицина „Вега“ в Мадрид.

Пресотерапия на крака – същност, ползи и противопоказания

„Пресотерапията е известна преди всичко като детоксикираща процедура, която чрез лимфен дренаж подпомага изхвърлянето на токсините от тялото. Препоръчва се главно при целулит и затлъстяване. С нейна помощ обаче може да се подобри и кръвообращението на краката (особено в областта на подбедрицата). Тайната се крие в специалното „облекло”, носено от пациента по време на процедурата. Краката са в специални „ботуши”, свързани към апарат, от който се управлява налягането в различните части на въпросните „ботуши”. Това обяснява д-р Вега. По думите ѝ пресотерапията е особено подходяща при хора със склонност към задържане на вода в краката и оплакване от отоци. Помага при тежест в краката, при разширени вени (варици, варикоза) и при някои състояния на нарушено кръвообращение (липедем и лимфедем). „В повечето случаи облекчение се усеща още след първата процедура“, уточнява д-р Вега.

И все пак, трябва да се има предвид, че пресотерапията не изкоренява проблема

Специалистката обръща внимание на още нещо много важно – процедурата НЕ е показана при всички случаи. Тя не бива да се прилага при сърдечни или бъбречни заболявания, белодробен оток, тромбофлебит, тромбоза, злокачествен лимфедем, травма на крайниците, еризипел (червен вятър), екзема (дерматит).

Пресотерапията не е препоръчителна и при хора с неконтролирано високо кръвно налягане, неконтролирана застойна сърдечна недостатъчност и при бременни.

„При липса на противопоказания процедурата може да се извършва всекидневно. Обикновено обаче се прави веднъж-два пъти седмично, като за да има резултат се препоръчва да е с продължителност от около 1 час. Броят на процедурите е индивидуален и зависи от състоянието на всеки отделен пациент“, казва накрая д-р Вега.

Природна алтернатива на пресотерапия на крака

Специалистите у нас препоръчват Ентан / Entan® за ефективно и трайно справяне с проблеми на краката поради нарушено кръвообращение.

Това е универсален съдов протектор, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Повлиява благоприятно кръвоснабдяването на крайниците, облекчава усещането за тежест и умора в краката. Подобрява течливостта на кръвта и ендотелната функция. Нормализира капилярната резистентност, повишава венозния тонус и намалява спазъма на артериите.

Всичко това е възможно благодарение на формулата с естествени биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони).

Ефектът на продукта в съдовата патология е доказан с над 10 независими проучвания.

Не са наблюдавани нежелани ефекти. Поносимостта е отлична дори при продължителен прием.

Търсете в аптеките или поръчайте сега от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често има изгодни промоции.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: