проблеми с кръвообращението симптоми
Време за четене: ... минути
5
(9)

Съществуват симптоми, чиято поява е ясен знак за проблеми с кръвообращението. Научете кои са те, за да ги разпознаете и вземете навременни мерки за подобряване на циркулацията на кръвта в цялото тяло.

Изтръпване, слабост, подуване на крайниците – сред най-показателните симптоми за проблеми с кръвообращението

Честото изтръпване, мравучкане и слабост в горните и долните крайници може да значи само едно – потока на кръвта към тези зони е възпрепятстван. Подуването на крайниците, от своя страна, е резултат от вредното влияние на лошото кръвообращение. Ако някой от тези симптоми нарушава нормалното ви ежедневие, вземете бързи мерки.

Крампи

Болезнените схващания на мускулите на крайниците, наричани крампи, могат да ви поразят при физическо натоварване или в спокойно състояние. Обикновено болката отшумява след почивка и отпускане на схванатия мускул. Но честата поява на крампи ясно говори, че имате нужда от стимулиране на кръвообращението.

Умора и непрестанно чувство за студ

Когато правилният поток на кръвта е нарушен, тялото не може да поддържа необходимата температура и ниво на енергия. За това е много вероятно лошото кръвообращение да ви кара да се чувствате често уморени и непрестанно да ви е студено.

Слаба памет и лоша концентрация – още показателни симптоми за проблеми с кръвообращението

За да функционира правилно, мозъкът разчита на добро снабдяване с кръв. Когато оросяването към важния орган е нарушено, засегнатият човек често е разсеян. Той не може да се концентрира дори върху лесните ежедневни задачи, и не може да помни добре. В дългосрочен план, лошото кръвооросяване на мозъка може да бъде особено опасно и за това проблемът се нуждае от своевременно решение.

Отслабен имунитет

Ако защитните сили на организма ви са отслабнали, причината може бъде лошо кръвообращение. Този, макар и по-необичаен симптом, се обяснява по следния начин. Някои имунни клетки, борещи се с инфекциите, се придвижват чрез кръвта. Когато кръообращението е слабо, тяхната функция също се нарушава. За това е много вероятно хората с лошо кръвообращение да боледуват по-често и продължително.

Косопад и чупливи нокти

Състоянието на кожата, косата и ноктите е показател за това дали тялото получава необходимите хранителни елементи. Ако този процес е възпрепятстван поради нарушено кръвообращение, косата започва да изтънява и да пада. Кожата се изсушава и придобива нездравословен вид, а ноктите са бледи и лесно чупливи.

Не чакайте изброените симптоми на проблеми с кръвообращението да отшумят – вземете бързо правилното решение!

Доброто кръвообращение е основа за добро здраве! За това при признаци за нарушаване на циркулацията на кръвта, започнете прием на Ентан / Entan®. Продуктът е универсален природен съдов протектор, с ефект, доказан в множество клинични проучвания. Съдържа пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Действието му е насочено към:

  • оказване на пълна грижа за цялото съдово дърво (вени, артерии, капиляри и лимфни съдове)
  • подобряване на кръвоснабдяването на мозъка, ретината, вестибуларния апарат и крайниците
  • подобряване на течливостта на кръвта
  • повишаване на венозния тонус
  • облекчаване на тежестта, болката, умората и отока в крайниците
  • овладяване на съпътстващите лошото кръвообращение симптоми
  • осигуряване на мощен антиоксидантен ефект

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 9

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: