за здрави кръвоносни съдове
Време за четене: ... минути
4.6
(27)

Нуждаете се от съвети за здрави кръвоносни съдове? Ако е така, значи сте попаднали на точното място! Вижте какво препоръчват експертите!

Препоръките на експертите за здрави кръвоносни съдове

„Не“ на пушенето

Тютюнопушенето нанася редица щети на организма. Този вреден навик не само вреди на нервната и дихателната система, има отрицателно въздействие върху половите функции, но и поразява кръвоносните съдове. Научно доказано е, че вредните вещества в тютюневия дим правят кръвоносните съдове по-малко еластични и водят до по-бързо натрупване на плаки в артериите. В резултат рискът от сърдечно-съдови заболявания нараства. Опасността от инфаркт сред млади хора се увеличава. Предвид това специалистите приканват своевременно да се вземат мерки за отказване от вредния навик. Изследвания сочат, че състоянието на сърцето и общото здраве се подобряват още в първите 24 часа след спиране на цигарите.

Придържане към здравословна диета

Хранителният режим също има отношение към здравето на кръвоносните съдове. Съветът на експертите е в ежедневното меню да присъстват повече плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, риба и нискомаслени млечни продукти. Препоръчително е да се избягва приемът на преработено месо, както и храни с добавена захар и наситени мазнини. Всички те влияят отрицателно на кръвоносните съдове и увеличават сърдечно-съдовият риск.

Поддържане на общото здраве

Поддържането на добро общо състояние е важна стъпка за предпазване на кръвоносните съдове от увреждания. От ключово значение е хората с диабет да контролират нивата на кръвна захар. В противен случай сърдечно-съдовият риск при тях се увеличава до 6 пъти в сравнение с този при хора, които нямат диабет. За това предупреждават специалисти по сърдечно здраве.

Здравословно тегло за здрави кръвоносни съдове

Нормализирането на теглото понижава кръвното налягане, облекчава работата на сърцето и подобрява нивото на холестерола. Всичко това благоприятства здравето на кръвоносните съдове.

Повишаване на двигателната активност

Активният начин на живот увеличава притока на кръв към кръвоносните съдове. Това е от съществено значение за здравето на сърцето и на целия организъм.

Универсален съдов протектор за здрави кръвоносни съдове

Специалистите по съдово здраве у нас препоръчват прием на Ентан / Entan® за поддържане здравето на кръвоносните съдове. Това е първият природен продукт у нас, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Това му почели прозвището „универсален съдов протектор“. Благотворният ефект на продукта се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди. Всяка капсула съчетава в едно екстракт от листа на Гинко билоба (40 mg) – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин (80 mg). Съставките взаимно се допълват и усилват своето действие. В резултат на широкоспектърното си действие продуктът:

  • подобрява микроциркулацията
  • нормализира капилярната резистентност
  • повишава венозния тонус
  • намалява спазъма на артериите

Освен че е ефективен, продуктът е напълно безопасен. Не са наблюдавани нежелани ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 27

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: